«Πράσινο φως» σε ΗΛΕΚΤΩΡ - WATT για περιβαλλοντική σύμβαση 54 εκατ. ευρώ στη Δυτ. Αττική

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» σε ΗΛΕΚΤΩΡ - WATT για περιβαλλοντική σύμβαση 54 εκατ. ευρώ στη Δυτ. Αττική
Μετά το «ΟΚ» από το Ελεγκτικό Συνέδριο ανοίγει ο δρόμος της υπογραφής με τη θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τη Watt για τη σύμβαση στη μονάδα Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διάθεσης Απορριμμάτων στη Δυτική Αττική. Ποιο είναι το έργο.

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων η κοινοπραξία των ΗΛΕΚΤΩΡ και W.A.T.T. έχει περιθώριο να υπογράψει, εφόσον δεν προκύψει κάποια ανατροπή, με τον ΕΔΣΝΑ τη γνωστή σύμβαση για το έργο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠHΡΕΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΗΣΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ο.Ε.Δ.Α. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ», αρχικής αξίας 54 εκατ. ευρώ. Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής απέστειλε στο σχήμα τη σχετική πρόσκληση καθώς το σχέδιο σύμβασης καθώς και η προηγηθείσα διαγωνιστική διαδικασία κρίθηκαν νόμιμα από το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατά συνέπεια, «ανοίγει ο δρόμος» για την υπογραφή του έργου στη μονάδα Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διάθεσης Απορριμμάτων στη Δυτική Αττική.

Όπως από καιρό έχει αναδείξει το insider.gr, η κοινοπραξία που αποτελείται από τις ΗΛΕΚΤΩΡ, θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον τομέα περιβάλλοντος, και W.A.T.T., συμφερόντων Κατρή, είχε ανακηρυχθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ επισήμως προσωρινός ανάδοχος της σύμβασης με προϋπολογισμό μελέτης 43,576 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ στα 54 εκατ. ευρώ).

Ποιο είναι το έργο

Το αντικείμενο του διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών αφορά στην τακτική λειτουργία, συντήρηση και συνολική ευθύνη του συνόλου των εγκαταστάσεων των Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΜΕΣ) της ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων) Δυτικής Αττικής και τη λειτουργία και συντήρηση των επιπρόσθετων εγκαταστάσεων. Ο διαγωνισμός, όπως και άλλοι αντίστοιχοι, «πέρασε» μέσα από παρατάσεις και μεταθέσεις ημερομηνιών για να φτάσουμε στην καταληκτική ημερομηνία της 23ης Ιανουαρίου 2023, με τις ΗΛΕΚΤΩΡ – WATT να «παίζουν μπάλα μόνες». Πάντως, σύμφωνα με την παλιότερη διακήρυξη πρόκειται για σύμβαση η οποία με τις βασικές εργασίες (54 εκατ. ευρώ) και το δικαίωμα προαίρεσης (41 εκατ. ευρώ) μαζί με ρήτρες αναπροσαρμογής θα φτάσει τα 98,38 εκατ. ευρώ για τα προσεχή 4 έτη.

Το αντικείμενο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών αφορούσε στην τακτική λειτουργία, συντήρηση και συνολική ευθύνη επί σαράντα οκτώ (48) μήνες με δυνατότητα προαίρεσης για άλλους σαράντα οκτώ (48) μήνες του συνόλου των εγκαταστάσεων των Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΜΕΣ) της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής συνολικής δυναμικότητας επεξεργασίας 700 μ3/ημέρα (κυβικά μέτρα/μέρα) και την επαύξηση της δυναμικότητας επεξεργασίας αυτών σε 1.300 μ3 /ημέρα, με δυνατότητα προαίρεσης για επιπρόσθετη επαύξηση 200 μ3/ημέρα και την λειτουργία και συντήρηση των επιπρόσθετων εγκαταστάσεων έως εβδομήντα δύο (72) μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελληνικό: Τα μεγάλα τουριστικά projects των Lamda και ΤΕΜΕΣ – Τα ξενοδοχεία και οι δεκάδες branded residences

Υποδομές: Τα μεγάλα «στοιχήματα», τα έργα 15 δισ. και οι εκκρεμότητες της επόμενης ημέρας

Γιατί μπήκαν στο «μικροσκόπιο» αναλυτών οι υποδομές – Τα projects, το Ταμείο Ανάκαμψης και ο νέος... υπουργός

gazzetta
gazzetta reader insider insider