Βασιλική Λαζαράκου: Επανεξελέγη στο ΔΣ του ESMA η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλική Λαζαράκου: Επανεξελέγη στο ΔΣ του ESMA η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Επανεξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities Markets Authority-ESMA) η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εποπτών που συνεδρίασε χθες.

Επανεξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities Markets Authority-ESMA) η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εποπτών που συνεδρίασε χθες.

Η θητεία της είναι 2,5 ετών, μέχρι τον Δεκέμβριο 2025.

Κατά την εν λόγω συνεδρίαση, όπως έγινε γνωστό, το ΔΣ της ESMA κλήθηκε να αντικαταστήσει τρία μέλη, των οποίων η θητεία έληγε, και έτσι, εκτός της κυρίας Λαζαράκου, επανεξελέγη ο κ. Jos Heuvelman, Autoriteit Financiële Markten (AFM), Ολλανδία, ενώ εξελέγη για πρώτη φορά η κυρία Armi Taipale, Finanssivalvonta, Φινλανδία.

Κύριος ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ESMA είναι η διασφάλιση της πιστής εκτέλεσης της αποστολής της σύμφωνα με τον Κανονισμό της καθώς και η επίβλεψη των θεμάτων διαχείρισης και συντονισμού της ευρωπαϊκής Αρχής.

Η επανεκλογή της κας. Λαζαράκου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ESMA αποτελεί σημαντική επιτυχία και ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς αναγνωρίζεται η συμβολή της στον ευρωπαϊκό θεσμικό φορέα, σε μία περίοδο που είναι σε εξέλιξη σημαντικές διεργασίες στις ευρωπαϊκές και διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider