Τουρκία: Ενόψει των εκλογών, ο Ερντογάν υπόσχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ενόψει των εκλογών, ο Ερντογάν υπόσχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού
Ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου ο Ερντογάν προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη χειρότερη κρίση διαβίωσης στην Τουρκία απ 'όταν βρέθηκε στην εξουσία προ 2 δεκαετιών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε νέα αύξηση μισθού, σε μια κίνηση που έρχεται πριν από τις εθνικές εκλογές στη χώρα τον Μάιο και καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ενδέχεται να απωλέσει την εξουσία.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν ανέφερε πως ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί εκ νέου τον Ιούλιο, μετά από την άνοδο 55% που σημειώθηκε τον Ιανουάριο. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στο ύψος της νέας αύξησης που υποσχέθηκε από το καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου ο Ερντογάν προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη χειρότερη κρίση διαβίωσης στην Τουρκία απ 'όταν βρέθηκε στην εξουσία προ 2 δεκαετιών.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ταχθεί υπέρ τη μείωσης των βασικών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ως μέσο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Ο τελευταίος παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα, φτάνοντας το 55% για τον Φεβρουάριο ενώ το 2022 είχε φτάσει το 85%.

Άξιος αναφοράς είναι πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως Ερντογάν κερδίζει άνετα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ωστόσο, σύμφωνα με τις έρευνες στον δεύτερο γύρο προηγείται ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο υποψήφιος των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την προεδρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider