Ανάστατοι με τις πληρωμές οι αγρότες – Περισσότερα από μισό δισ. είναι στην αναμονή!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάστατοι με τις πληρωμές οι αγρότες – Περισσότερα από μισό δισ. είναι στην αναμονή!
Εκτός προγραμματισμού οι πληρωμές όλων των φιλοπεριβαλλοντικών μέτρων για τους αγρότες. Πληρωμές που αγγίζουν ή και ξεπερνάνε το μισό δις! έχουν παγώσει ή γίνονται με το σταγονόμετρο.

Εκτός προγραμματισμού οι πληρωμές όλων των φιλοπεριβαλλοντικών μέτρων για τους αγρότες. Πληρωμές που αγγίζουν ή και ξεπερνάνε το μισό δισ. έχουν παγώσει ή γίνονται με το σταγονόμετρο.

Εδώ να αναφερθεί πως είναι υποχρέωση της χώρας μας να έχει ολοκληρώσει τις πληρωμές των φιλοπεριβαλλοντικών μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί και ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω αθέτησης των προθεσμιών από πλευράς του ΥΠΑΑΤ.

Η μετάβαση το 2022 στο κυβερνητικό νέφος (gov.gr) όλων των διαδικασιών που αφορούν τις πληρωμές των αγροτικών ενισχύσεων δεν υπήρξε αποτελεσματική. Ως ενέργεια κρίνεται θετικά, η αποτελεσματικότητα της όμως, ελέγχεται με τις πληρωμές που είναι σε εξέλιξη.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που υπάρχει τέτοια αναστάτωση. Αναστάτωση που έρχεται σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για τον αγροτικό κόσμο λόγω του κόστους παραγωγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider