Τα ρωσικά μέταλλα στο στόχαστρο της ΕΕ για το 9ο πακέτο κυρώσεων

Newsroom
Μοιράσου το
Τα ρωσικά μέταλλα στο στόχαστρο της ΕΕ για το 9ο πακέτο κυρώσεων
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι επακόλουθες κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας έχουν τροφοδοτήσει φόβους για τις προμήθειες βασικών εμπορευμάτων που παράγονται και εξάγονται από ρωσικές εταιρείες.

Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης νέων επενδύσεων στον μεταλλευτικό τομέα της Ρωσίας ως μέρος μιας νέας δέσμης κυρώσεων που αποσκοπούν στην αποδυνάμωση της ικανότητας του Κρεμλίνου να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ανέφεραν την Τρίτη οι Financial Times.

Η απαγόρευση θα είναι μέρος του ένατου πακέτου κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να συζητήσουν με τα κράτη μέλη τις επόμενες ημέρες, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να συμφωνηθεί η απαγόρευση, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, από την οποία θα εξαιρούνται μόνο συγκεκριμένα προϊόντα, όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, το νέο πακέτο κυρώσεων θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει ελέγχους εξαγωγών σε τεχνολογίες που οι Βρυξέλλες πιστεύουν ότι χρησιμοποιεί η Ρωσία για να υποστηρίξει τα εργοστάσια όπλων της, απαγόρευση συναλλαγών με ακόμη τρεις ρωσικές τράπεζες καθώς και στοχευμένες κυρώσεις σε επιπλέον 180 άτομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Μόσχα εξετάζει να ορίσει κατώτερη τιμή στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου ως απάντηση στο πλαφόν

Η Κομισιόν κατηγορεί για καρτέλ στα κρατικά ομόλογα την Deutsche Bank και τη Rabobank

FT: Η Amazon συμφώνησε με την Κομισιόν για τις αντιανταγωνιστικές πρακτικές