ΗΠΑ: Νέα βοήθεια 13 δισ. δολαρίων σε φτωχά νοικοκυριά για τη μείωση του ενεργειακού κόστους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νέα βοήθεια 13 δισ. δολαρίων σε φτωχά νοικοκυριά για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
Η Χάρις ταξίδεψε σε όλη την χώρα τους τελευταίους μήνες για να προωθήσει τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Νέα βοήθεια άνω των 13 δισ. δολαρίων στους Αμερικανούς πολίτες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα για να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων επιχορηγήσεων για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και άλλων κινήτρων για ενεργειακά αποδοτικές αναβαθμίσεις στα σπίτια τους, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση Μπάιντεν διά στόματος της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Η δεύτερη τη τάξει πολιτικός στις ΗΠΑ σκοπεύει να ανακοινώσει τη νέα πρωτοβουλία κατά την επίσκεψή της σε μια μονάδα εκπαίδευσης εργατών λαμαρίνας και σε μια αίθουσα συνδικάτων στη Βοστώνη αργότερα την Τετάρτη, σύμφωνα με πηγές αξιωματούχων του CNBC. Η ανακοίνωση αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει το ενεργειακό κόστος εν μέσω των ακραίων θερμοκρασιακών μεταβολών από την κλιματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το Υπουργείο Υγείας θα αποδεσμεύσει 4,5 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση του Προγράμματος Ενεργειακής Βοήθειας Νοικοκυριών με Χαμηλό Εισόδημα, το οποίο βοηθά στην πληρωμή λογαριασμών ενέργειας και επισκευές ενεργειακής αναβάθμισης σπιτιών.

Το κονδύλι θα περιλαμβάνει 100 εκατ. δολάρια από τον Δικομματικό Νόμο για τις Υποδομές του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και 1 δισ. δολάρια σε έκτακτη χρηματοδότηση που ζήτησε η κυβέρνηση νωρίτερα φέτος, αναφέρουν οι πηγές.

«Γνωρίζουμε ότι οι χειμερινοί λογαριασμοί θέρμανσης αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο των ενεργειακών αναγκών των νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη τα κεφάλαια να φτάνουν στα νοικοκυριά όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά», τόνισαν οι αξιωματούχοι που επικαλείται το CNBC.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα παράσχει επίσης περίπου 9 δισ. δολάρια για να βοηθήσει οικογένειες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος να μειώσουν το κόστος της ενέργειας κάνοντας ενεργειακά αποδοτικές αναβαθμίσεις στα σπίτια τους.

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει έως και 1,6 εκατομμύρια σπίτια, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης 500.000 αντλιών θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον Δικομματικό Νόμο για τις Υποδομές, εκτιμάται ότι 700.000 σπίτια θα στεγανοποιηθούν λόγω του αναθεωρημένου Προγράμματος Βοήθειας για τις καιρικές συνθήκες, θέτοντας την κυβέρνηση σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια σπίτια, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Συνολικά, αυτά τα προγράμματα θα καταστήσουν τις αναβαθμίσεις εξοικονόμησης κόστους πιο προσιτές για οικογένειες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, καθώς οι πολιτείες αποκτούν δυναμική προς την ανάπτυξη τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων αντλιών θέρμανσης έως το 2030», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Χάρις ταξίδεψε σε όλη την χώρα τους τελευταίους μήνες για να προωθήσει τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού. Περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια από την πρωτοβουλία θα επενδυθούν στην πολιτεία της Μασαχουσέτης.

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μία εβδόμαδα πριν τις ενδιάμεσες εκλογές -Κρίνεται το πολιτικό μέλλον του Μπάιντεν

Μπάιντεν: Έχασε τη ψυχραιμία του τον Ιούνιο μιλώντας με τον Ζελένσκι - Του ζητούσε ολοένα περισσότερη βοήθεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider