Ενέργεια: Το Βέλγιο προειδοποιεί για «10 φρικτούς χειμώνες» χωρίς πλαφόν στις τιμές αερίου 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενέργεια: Το Βέλγιο προειδοποιεί για «10 φρικτούς χειμώνες» χωρίς πλαφόν στις τιμές αερίου 
Στη «γραμμή» που εξέφρασε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, η υπουργός Ενέργειας του Βελγίου.

Ακόμα μια φωνή κυβερνητικού αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται να προστεθεί στα μηνύματα για αλλαγές στην ενεργειακή οχύρωση της ΕΕ, ιδιαίτερα ενόψει του δύσκολου χειμώνα που αναμένεται λόγω των επιπτώσεων που έχει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Η αρμόδια υπουργός του Βελγίου, Τίνε φαν ντε Στράτεν, ανέφερε σε ανάρτηση της στο Twitter πως «οι επόμενοι 5 με χειμώνες θα είναι φρικτοί αν δεν κάνουμε κάτι.

Πρέπει να δράσουμε στην πηγή του προβλήματος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να εργαστούμε για να "παγώσουμε" τις τιμές αερίου».

Η Βελγίδα αξιωματούχος σημείωσε ότι ένα πλαφόν στις τιμές αερίου θα μπορούσε να μειώσει τους ενεργειακούς λογαριασμούς κατά 770 ευρώ.

Ακόμα, η φαν ντε Στράτεν τόνισε πως χρειάζεται άμεση ανάγκη για μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας, ειδικότερα στη διασύνδεση του αερίου με την ηλεκτρική ενέργεια, στη «γραμμή» που εξέφρασε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

«Η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας αποτυγχάνει και χρειάζεται άμεσα μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις. Ο ηλεκτρισμός παράγεται όσο φθηνά όσο πέρσι, αλλά πωλείται σε τιμές ρεκόρ. Μέσω μεταρρυθμίσεων, αντιμετωπίζουμε τα υπερκέρδη.

Ο χρόνος για συζητήσεις έχει τελειώσει, τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων» υπογράμμισε η Βελγίδα αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Οι τιμές ρεύματος ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 1.000 ευρώ

Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι τιμές για την Ευρώπη - Κοντά στα 270 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Κομισιόν: Έτοιμο εντός Σεπτεμβρίου το πλαφόν στο αέριο - «Απάντηση-μπαζούκα» στην κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider