Barkin της Fed: Οι αυξήσεις επιτοκίων πρέπει να συνεχιστούν έως ότου ο πληθωρισμός «ρίξει άγκυρα» στο 2%

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Barkin της Fed: Οι αυξήσεις επιτοκίων πρέπει να συνεχιστούν έως ότου ο πληθωρισμός «ρίξει άγκυρα» στο 2%
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Παρά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Thomas Barkin είπε την Παρασκευή ότι θα χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για να περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Παρά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Thomas Barkin είπε την Παρασκευή ότι θα χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για να περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Οι ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας για την αποκλιμάκωση της αύξησης των τιμών καταναλωτή αλλά και των τιμών χονδρικής είναι πολύ καλοδεχούμενες, είπε ο Barkin σε συνέντευξη στο CNBC.

«Είμαστε λοιπόν χαρούμενοι που βλέπουμε ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να κόβει ταχύτητα», πρόσθεσε. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «θα ήθελα να δω μια περίοδο παρατεταμένης συγκράτησης του πληθωρισμού και μέχρι να το πετύχουμε αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε τη συσταλτική πολιτική».

Τον Ιούλιο οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες, ενώ οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 0,5%, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτά ήταν μόνο τα στοιχεία ενός μήνα: σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 8,5%, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού σκαρφάλωσε 9,8%. Και τα δύο μεγέθη πόρρω απέχουνδ από τον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%.

«Θες να δεις τον πληθωρισμό να φτάνει τον στόχο μας, που είναι το 2% για τον ΔΤΚ, και θες να τον δεις να παραμένει σε αυτό το επίπεδο για κάποιο διάστημα», είπε ο Barkin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αντιπολιτευτικοί μπελάδες από τα κομματικά «γεννητούρια» - Σκόνη και θρύψαλα ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέοι καβγάδες στο ΠΑΣΟΚ

Πότε θα καταβληθεί το νέο επίδομα των 150 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά - Οι εισοδηματικοί «κόφτες»

Ψηφιακή παγίδα στις εκπρόθεσμες δηλώσεις: Αυτόματα πρόστιμα σε όσους ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους

Φόρτωση BOLM...
reader insider