Ισπανία: Ενεργειακή κρίση και καύσωνας «στεγνώνουν» τη διάθεση πάγου 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Ενεργειακή κρίση και καύσωνας «στεγνώνουν» τη διάθεση πάγου 
Η Blanco Ice, μια από τις πιο παλιές εταιρείας παραγωγής πάγου στη Μαδρίτη, έχει δει τα ενεργειακά έξοδα να αυξάνονται 50% με 60% από την αρχή του 2022,

Σε μια από τις ακριβές αγορές της Ισπανίας έχει εξελιχθεί η βιομηχανία του πάγου στην Ισπανία, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και καθώς η χώρα της Ιβηρικής βιώνει κύματα καύσωνα από την αρχή του καλοκαιριού.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η Blanco Ice, μια από τις πιο παλιές εταιρείας παραγωγής πάγου στη Μαδρίτη, έχει δει τα ενεργειακά έξοδα να αυξάνονται 50% με 60% από την αρχή του 2022, καθυστερώντας την έναρξη της παραγωγής από τον Μάρτιο στον Μάιο για την αποφυγή των εξόδων.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Ρικάρντο Μπλάνκο, ανέφερε πως λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα, αλλά και πάλι δεν μπορεί να αυξήσει παραπάνω την παραγωγή.

Παράλληλα, το Reuters αναφέρει πως παρατηρούνται άδεια ράφια στα ψυγεία με πάγο των σούπερ μάρκετ, οδηγώντας τους πολίτες σε πρατήρια καυσίμων και συνοικιακά μαγαζιά προκειμένου να προμηθευτούν πάγο.

Η Μερθέντες Νιέτο, ιδικοκτήτρια ενός μπαρ στη Μαδρίτη, εξηγεί πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω των ελλείψεων. «Αν συνεχιστεί αυτό, θα δυσκολευτούμε να κρατήσουμε ανοικτό το μαγαζί», δήλωσε στο Reuters, σερβίροντας μοχίτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή κρίση: Διυλιστήριο της Γερμανίας ξεμένει από πετρέλαιο θέρμανσης και diesel

gazzetta
gazzetta reader insider insider