Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η BoJ για τις «αρκετά απότομες» κινήσεις του γιεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η BoJ για τις «αρκετά απότομες» κινήσεις του γιεν
Ο Kuroda, επανέλαβε την άποψή του ότι η BOJ πρέπει να διατηρήσει το τεράστιο πρόγραμμα τόνωσης για να στηρίξει μια εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας Haruhiko Kuroda δήλωσε πως οι πρόσφατες κινήσεις του γεν ήταν «αρκετά απότομες» και θα μπορούσαν να βλάψουν τα business plans των εταιρειών, στέλνοντας έναν ισχυρό σήμα προειδοποίησης για τα μειονεκτήματα της υποτίμησης του νομίσματος.

Οι traders αγόρασαν γιεν στο σχόλιό του, βοηθώντας το δολάριο να υποχωρήσει κατά 0,22% στα 126,28 γιεν. «Η πρόσφατη πτώση του νομίσματος, στην οποία έχασε περίπου 10 γιεν έναντι του δολαρίου σε περίπου ένα μήνα, είναι αρκετά απότομη και θα μπορούσε να δυσκολέψει τις εταιρείες να καταρτίσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια», είπε ο Kuroda στο Κοινοβούλιο της χώρας.

«Με αυτή την έννοια, πρέπει να λάβουμε υπόψη την αρνητική επίδραση» ενός αδύναμου γιεν, είπε.

Ο Kuroda, ωστόσο, επανέλαβε την άποψή του ότι η BoJ πρέπει να διατηρήσει το τεράστιο πρόγραμμα τόνωσης για να στηρίξει μια εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

Κατά την ίδια συνεδρίαση του κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Shunichi Suzuki επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι οι απότομες και γρήγορες κινήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών ήταν ανεπιθύμητες και ότι οι ισοτιμίες πρέπει να κινηθούν σταθερά.

Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε εάν το Τόκιο ήταν έτοιμο να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος για να ανακόψει την πτώση του γιεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Η χαλαρή νομισματική πολιτική της BoJ «πληγώνει» το γεν - Σε χαμηλά 20 ετών έναντι του δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider