Σε υψηλά εφτά ετών τα 10ετή ομόλογα της Γερμανίας και της Γαλλίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά εφτά ετών τα 10ετή ομόλογα της Γερμανίας και της Γαλλίας
Στον απόηχο του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και εν μέσω ανησυχιών στις αγορές για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου.

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 ετών βρέθηκαν τη Δευτέρα τα 10ετή κρατικά ομόλογα της Γερμανίας και της Γαλλίας, στον απόηχο του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και εν μέσω ανησυχιών στις αγορές για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού τίτλου έφτασε να ενισχύεται 8,5 μονάδες βάσης, στο 0,798%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2015. Οι αποδόσεις του 5ετούς και του 2ετούς γερμανικού ομολόγου έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιου του 2014 και τον Μάιο του 2014, αντίστοιχα.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού τίτλου έφτασε στο 1,309%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015.

Το ενδεχόμενο ώστε η Μαρίν Λεπέν να κοντράρει σοβαρά τον Εμανουέλ Μακρόν για την προεδρία της Γαλλίας αυξάνει το ρίσκο για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη χώρα.

Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη και το πλάνο της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων που θέτει η κρίση του πολέμου στην Ουκρανία προς την Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider