ΗΠΑ: Μεγάλη αύξηση των θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο - Πάνω από τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μεγάλη αύξηση των θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο - Πάνω από τις εκτιμήσεις
Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα αυξήθηκε οριακά, στο 4% από 3,9% τον Δεκέμβριο και αντί 3,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σημαντική αύξηση κατέγραψε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, τον πρώτο μήνα του 2022 δημιουργήθηκαν 467.000 νέες θέσεις έναντι 510.000 θέσεων τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου, ενώ στην αρχική μέτρηση οι νέες θέσεις εργασίας για τον Δεκέμβριο ήταν 199.000.

Κερδισμένος ήταν ο κλάδος της ψυχαγωγίας και φιλοξενίας, ο οποίος πρόσθεσε περισσότερες από 150.000 θέσεις εργασίας τον πρώτο μήνα του 2022.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 125.000 νέες θέσεις εργασίας.

Υψηλό 3 μηνών

Σημειώνεται ότι οι 467.000 θέσεις αποτελούν υψηλό 3 μηνών. Η μέτρηση ήρθε εν μέσω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) έχει «δέσει» την ανάκαμψη στην αγορά εργασίας με το κατά ποσό θα προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις «σύσφιξης» της υποστηρικτικής της πολιτικής -όπως η αύξηση των επιτοκίων- το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα αυξήθηκε οριακά, στο 4% από 3,9% τον Δεκέμβριο και αντί 3,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Το ποσοστό απασχόλησης στο σύνολο του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε σε 62,2% έναντι 61,9% τον Δεκέμβριο του 2021.

Το μέσο ωρομίσθιο στην αμερικανική αγορά εργασίας αυξήθηκε 0,7% σε μηνιαία βάση και 5,7% σε ετήσια βάση (έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση κατά 0,5% και 5,2% αντίστοιχα).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Οι εταιρίες μείωσαν κατά 301.000 τις θέσεις εργασίας για τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider