Γερμανία: Ο υπουργός Οικονομίας ζητά περισσότερους μετανάστες για εργατικό δυναμικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ο υπουργός Οικονομίας ζητά περισσότερους μετανάστες για εργατικό δυναμικό
«Έχουμε 300.000 κενές θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή και αναμένουμε πως θα ξεπεράσουμε το 1 εκατ.» δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης για να υποδεχθεί περισσότερους μετανάστες στη χώρα για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού της σημείωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο, προερχόμενος από το κόμμα των Πρασίνων, Χάμπεκ, είπε σε συνέντευξη Τύπου πως «έχουμε 300.000 κενές θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή και αναμένουμε πως θα ξεπεράσουμε το 1 εκατ.

Εάν δεν περιορίσουμε αυτό το κενό θα έχουμε αληθινά προβλήματα στην παραγωγικότητα μας. Βελτιώνοντας την εκπαίδευση και την ευελιξία στην αγορά εργασίας, θα ωφεληθούμε πολύ και από τους μεγαλύτερους αριθμούς μετανάστευσης» συμπλήρωσε ο Χάμπεκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οικονομικού Ινστιτούτου της Γερμανίας, το κενό στην αγορά εργασίας που θα προκύψει για το 2022 λόγω της συνταξιοδότησης παλαιότερων εργαζομένων θα είναι 300.000 και αναμένεται να φτάσει τις 650.000 μέχρι το 2029.

Ακόμα, για το 2021 ο αριθμός των απασχολούμενων Γερμανών έφτασε τα 45 εκατ., παρά την πανδημία του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως στην προγραμματικών συμφωνία των τριών κομμάτων (SPD, Πράσινοι, FDP) που αποτελούν την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς γίνεται λόγος για κίνητρα προσέλκυσης εξειδικευμένου προσωπικού από το εξωτερικό, ενώ αποφασίστηκε η αύξηση του κατώτατοι ωρομισθίου στα 12 ευρώ ανά ώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία δίνει 130 εκατ. ευρώ στα νοικοκυριά για την ενεργειακή κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider