Βουλγαρία: Οι ξενοδόχοι ετοιμάζονται να αυξήσουν τις τιμές ώστε να επιβιώσουν

Newsroom
Μοιράσου το
Βουλγαρία: Οι ξενοδόχοι ετοιμάζονται να αυξήσουν τις τιμές ώστε να επιβιώσουν
Το 80% των ξενοδόχων πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων προκειμένου να επιβιώσουν.

Οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία θα γίνουν πιο ακριβές, σύμφωνα με εθνική έρευνα της Βουλγαρικής Ένωσης Στελεχών Ξενοδοχείων (BAHE).

Η ένωση BAHE διαπίστωσε ότι το 80% των ξενοδόχων πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων προκειμένου να επιβιώσουν. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες προβλέπουν αύξηση 10 έως 20% και περίπου το 40% είναι της άποψης ότι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μια αύξηση έως και 10%.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 13ης και 17ης Δεκεμβρίου και συμπεριέλαβε ξενοδόχους που διαχειρίζονται καταλύματα άνω των 14.000 δωματίων ή σχεδόν το 10% της ξενοδοχειακής βάσης στη Βουλγαρία, τα οποία βρίσκονται σε καταλύματα τριών αστέρων με περισσότερα από 15 δωμάτια, πράγμα που αποκλείει τους ξενώνες και τα διαμερίσματα για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση.

Όταν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν την πιο σοβαρή πρόκληση που αντιμετώπισε η επιχείρηση τους το 2021, το ένα τρίτο των διευθυντικών στελεχών των ξενοδοχείων επισήμανε την έλλειψη προσωπικού, και πολλοί μεταξύ αυτών ήταν το ίδιο κατηγορηματικοί για την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η υποχρέωση των πελατών να επιδεικνύουν το πράσινο πιστοποιητικό όταν πηγαίνουν σε εστιατόρια, σπα και οργανωμένες εκδηλώσεις ήταν το πιο σοβαρό εμπόδιο για την επιχείρησή τους για το 14,4% των ερωτηθέντων και στην τέταρτη θέση, με 11,7%, κατατάσσεται η έλλειψη επαρκούς μάρκετινγκ της Βουλγαρίας ως προορισμό στις διεθνείς αγορές.

Ενώ η έρευνα της BAHE στις αρχές του έτους διαπίστωσε ότι λίγο πάνω από το 50% των ερωτηθέντων ήταν κατηγορηματικοί ότι τους επόμενους μήνες θα υπήρχε σοβαρή έλλειψη προσωπικού, τώρα, στο τέλος του έτους, αυτή την άποψη συμμερίζεται περισσότερο από το 80% μεταξύ αυτών, ειδικά όσον αφορά τις καμαριέρες, τους σερβιτόρους και τους μπάρμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.