Moody's: Προκλήσεις στις αναδυόμενες αγορές στη διαχείριση της οικονομικής τους ανάκαμψης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moody's: Προκλήσεις στις αναδυόμενες αγορές στη διαχείριση της οικονομικής τους ανάκαμψης
Προκλήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι αναδυόμενες αγορές στη διαχείριση της οικονομικής τους ανάκαμψης – αλλά η Ασία είναι πιθανό να τα πάει καλύτερα από άλλες περιοχές, σύμφωνα με την Moody’s Investor Service.

Προκλήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι αναδυόμενες αγορές στη διαχείριση της οικονομικής τους ανάκαμψης – αλλά η Ασία είναι πιθανό να τα πάει καλύτερα από άλλες περιοχές, σύμφωνα με τη Moody’s Investor Service.

«Η πανδημία ήταν πιο σκληρή στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας από ό,τι στις προηγμένες οικονομίες, όπως και η ύφεση», είπε η Atsi Sheth, managing director of credit service and research στη Moody’s, στο «Streets Signs Asia».

«Καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού εξακολουθούν να υστερούν και η μετάλλαξη Όμικρον έχει αρχίσει να εξαπλώνεται παγκοσμίως, η ζήτηση δεν έχει επιστρέψει ακόμη στα προ πανδημίας επίπεδα για πολλές αναδυόμενες αγορές», πρόσθεσε. Η σύσφιξη της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής πλήττει επίσης τη ζήτηση, σημείωσε ο Sheth.

Την περασμένη εβδομάδα, η Fed ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την χαλαρή νομισματική πολιτική της και κινηθεί πιο επιθετικά στα προγράμματα αγορά ομολόγων. Προβλέπει επίσης τρεις αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος για την αντιμετώπιση του αυξημένου πληθωρισμού. Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε την Πέμπτη τα επιτόκια για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, αυξάνοντας το βασικό της επιτόκιο στο 0,25% από το ιστορικό χαμηλό της 0,1%.

«Έτσι, η διαχείριση της ανάκαμψης θα είναι πολύ δύσκολη για τις αναδυόμενες αγορές, αλλά θα υπάρξουν πολλές διαφοροποιήσεις», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider