Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα «ρίχνει» 188 δισ. δολάρια στον τραπεζικό κλάδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα «ρίχνει» 188 δισ. δολάρια στον τραπεζικό κλάδο
Σε μία προσπάθεια να τονωθεί η ρευστότητα των τραπεζών καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης προκαλεί τριγμούς στην ηγεσία της ασιατικής χώρας.

Στη μείωση του ποσού που είναι αναγκασμένα να διατηρούν ως ελάχιστο υποχρεωτικό αποθεματικό τα κινεζικά πιστωτικά ιδρύματα προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, σε μία προσπάθεια να τονωθεί η ρευστότητα των τραπεζών καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης προκαλεί τριγμούς στην ηγεσία της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αποφάσισε να μειώσει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών για όλες τις τράπεζας, εκτός από όσες βρίσκονται ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο του 5%.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ενώ με αυτόν τον τρόπο οι κινεζικής αρχές ευελπιστούν πως ρευστότητα περισσότερων από 188 δισ. δολάρια (1,2 τρισ. γουάν) θα πέσει στην αγορά, που προσπαθεί να ανατρέψει τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ, η παραπάνω κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας στοχεύει στην στήριξη της οικονομίας μέσω της παροχής φθηνών κεφαλαίων στις τράπεζες προς δανεισμό, γεγονός που αναμένεται να ωφελήσει κυρίως τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εν μέσω της συνεχιζόμενης ύφεσης στον κλάδο των ακινήτων, που προκαλεί η κρίση ρευστότητας του κολοσσού του real estate, Evergrande.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider