Η Sony επενδύει μισό δισ. δολάρια στην νέα μονάδα τσιπ της TSMC στην Ιαπωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Sony επενδύει μισό δισ. δολάρια στην νέα μονάδα τσιπ της TSMC στην Ιαπωνία
Την απόφασή της να επενδύσει το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων στη νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών που σχεδιάζει να δημιουργήσει η ταϊβανέζικη TSMC στην Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα η Sony Group.

Την απόφασή της να επενδύσει το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων στη νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών που σχεδιάζει να δημιουργήσει η ταϊβανέζικη TSMC στην Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα η Sony Group.

Όπως αναφέρει το Reuters, η νέα μονάδα της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co στην Ιαπωνία θα κοστίσει συνολικά 7 δισ. δολάρια, ενώ οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο μισό του 2022, με στόχο την έναρξη της παραγωγής στα τέλη του 2024.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η χρηματοδότηση από πλευράς Sony αποσκοπεί στην άμεση προμήθεια των ημιαγωγών που θα παράγονται στη νέα μονάδα ώστε να χρησιμοποιηθούν σε μία ευρεία γκάμα των δραστηριοτήτων του ιαπωνικού ομίλου επιχειρήσεων, ενώ ιδιαίτερα δεκτική είναι και η κυβέρνηση της χώρας του «Ανατέλλοντος Ηλίου», καθώς εκτιμά πως η έλευση του μεγαλύτερου παραγωγού τσιπ παγκοσμίως θα ενισχύσει την επάρκεια των ημιαγωγών στην τοπική βιομηχανία εν μέσω διαρκών αναταράξεων στην παγκόσμια αγορά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η νέα παραγωγική μονάδα θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας, ενώ συμφωνία έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης από πλευράς TSMC πως σκοπεύει να κατασκευάσει μία νέα μονάδα παραγωγής τσιπ στην Αριζόνα, συνολικού προϋπολογισμού 12 δισ. δολαρίων, με στόχο να ενισχύσει στην παραγωγική της δυνατότητα και να παραμείνει η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TSMC: Συμφωνία με την Sony για νέα επένδυση 7,15 δισ. δολαρίων σε μονάδα παραγωγής τσιπ

TSMC: Επωφελείται από την έλλειψη τσιπ -Σε επίπεδο ρεκόρ οι πωλήσεις τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider