TSMC: Επωφελείται από την έλλειψη τσιπ -Σε επίπεδο ρεκόρ οι πωλήσεις τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TSMC: Επωφελείται από την έλλειψη τσιπ -Σε επίπεδο ρεκόρ οι πωλήσεις τριμήνου
Σε επίπεδο-ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι πωλήσεις τριμήνου της Taiwan Semiconductor Manufacturing, δείχνοντας πώς η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ με συμβόλαιο επωφελείται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη της επίμαχης σιλικόνης που «κινούν» τα πάντα, από τα αυτοκίνητα έως τα smartphones.

Σε επίπεδο-ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι πωλήσεις τριμήνου της Taiwan Semiconductor Manufacturing, δείχνοντας πώς η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ με συμβόλαιο επωφελείται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη της επίμαχης σιλικόνης που «κινούν» τα πάντα, από τα αυτοκίνητα έως τα smartphones.

Τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 414,7 δισ. νέα δολάρια Ταιβάν (14,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ), σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι πωλήσεις του Σεπτεμβρίου μόνο διαμορφώθηκαν στα 152,7 δισ. νέα δολάρια Ταϊβάν, κάνοντας άλμα 20% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Η TSMC παραδοσιακά λαμβάνει ώθηση το γ' τρίμηνο από τις παραγγελίες που γίνονται προ εορταστικής περιόδου αλλά και από τα νέα gadgets από εταιρείες όπως η Apple, το iPhone 13 της οποίας γνωρίζει ισχυρή ζήτηση από όταν λανσαρίστηκε στα τέλη του περασμένου μήνα. Ωστόσο, οι περιορισμοί στην παραγωγική ικανότητα έχουν εμποδίσει την ταϊβανέζικη εταιρεία να κεφαλαιοποίηση πλήρως την έκρηξη της ζήτησης και την έχουν αναγκάσει επίσης να εκτρέψει τους πόρους της στην παραγωγή φθηνότερων τσιπ για βιομηχανίες όπως η αυτοκινητοβιομηχανία όπου οι ελλείψεις είναι χειρότερες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider