Η απόδοση των αμερικανικών κρατικών ομολόγων κινείται ​χαμηλότερα εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η απόδοση των αμερικανικών κρατικών ομολόγων κινείται ​χαμηλότερα εν αναμονή των αποφάσεων της Fed
Οι επενδυτές αναμένουν την συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Ανεβασμένες ήταν οι τιμές του αμερικάνικου χρέους το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ. Ο Πάουελ αναμένεται να δώσει και ένα γενικό περίγραμμα για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας και ειδικότερα για το πότε θα ξεκινήσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, στις 1:30 π.μ., (τοπική ώρα ΗΠΑ), η απόδοση στο 10ετές αμερικάνικο ομόλογο ήταν χαμηλότερα κατά 8 μονάδες βάσης στο 1,3328% και η απόδοση στο 30ετές ομόλογο έπεσε κατά 11,5 μονάδες βάσης στο 1,8685%.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού κυβερνητικού χρέους παρουσίασαν οριακή ανάκαμψη την Τρίτη, καθώς μετριάστηκε το sell-off με ώθηση από το Evergrande.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισαν χθες ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι την 3η Δεκεμβρίου και την αναστολή της οροφής δανεισμού των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Βουλή το ν/σ για το shutdown και το όριο χρέους - Αποστέλλεται στη Γερουσία

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί εισηγούνται νομοσχέδιο που θα περιορίζει τις προεδρικές εξουσίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider