Goldman Sachs: «Ψαλίδι» στην πρόβλεψη για ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: «Ψαλίδι» στην πρόβλεψη για ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κίνας
Η ανάλυση της Goldman υποστηρίζει πως η κυβέρνηση της Κίνας θα θέσει υπό έλεγχο το ξέσπασμα του ιού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα σε περίπου ένα μήνα.

Επί τα χείρω αναθεώρησε η Goldman Sachs τις προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας της Κίνας μέσα στο 2021, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στην ασιατική χώρα.

Ο αμερικανικός οίκος μείωσε στο 2,3% την εκτίμηση του για την ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από 5,8% στην προηγούμενη πρόβλεψη του, ενώ αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμηση για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας στο δ' τρίμηνο, στο 8,5% από 5,8% προηγουμένως.

Στη σχετική έκθεση της, η Goldman αναφέρει πως «με την εξάπλωση του ιού σε πολλές περιφέρειες της Κίνας και με την κυβέρνηση να δρα προληπτικά για να περιορίσει την μετάδοση της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, αρχίζουμε και βλέπουμε μια κάποια χαλάρωση στα εθνικά δεδομένα».

Ακόμα, η έκθεση σημειώνει «παρατηρείται μια σημαντική άνοδος της μετάλλαξης Δέλτα τις τελευταίες 2 εβδομάδες, με τον αριθμό των περιοχών που βρίσκονται σε μέσο ή υψηλό κίνδυνο να έχει διπλασιαστεί την περασμένη εβδομάδα».

Η ανάλυση της Goldman υποστηρίζει πως η κυβέρνηση της Κίνας θα θέσει υπό έλεγχο το ξέσπασμα του ιού σε περίπου ένα μήνα και πως η αύξηση των κρουσμάτων και τα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν για τον περιορισμό της θα επηρεάσουν κυρίως τον κλάδο των υπηρεσιών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οριακή πτώση στον πληθωρισμό της Κίνας τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider