Διεθνή
31-07-2021 | 11:44

Κίνα: Διατηρεί τη νομισματική πολιτική η Κεντρική Τράπεζα - Αυξάνεται η πίεση στις εταιρείες τεχνολογίας

Newsroom
Μοιράσου το
Κίνα: Διατηρεί τη νομισματική πολιτική η Κεντρική Τράπεζα - Αυξάνεται η πίεση στις εταιρείες τεχνολογίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Κίνα θα διατηρήσει μια συνετή, ευέλικτη και στοχευμένη νομισματική πολιτική στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η κεντρική της τράπεζα, καθώς επιδιώκει να υποστηρίξει την ανάπτυξη διατηρώντας παράλληλα την ψηφιακή οικονομία υπό έλεγχο.

Η οικονομία της Κίνας έχει σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19, αλλά τα πρόσφατα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα κέρδη εξασθενίζουν.

Η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούλιο αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων 17 μηνών, από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν έγινε αισθητός ο αντίκτυπος των locksdowns για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού. Οι νέες παραγγελίες προς εξαγωγή μειώθηκαν για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Η πολύμηνη  κατασταλτική πολιτική της Κίνας με την επιβολή κανονιστικών διατάξεων σε μια σειρά ιδιωτικών εταιρειών δημιούργησε επίσης ένα νέο, αβέβαιο περιβάλλον, ειδικά για τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), σε δήλωση στον ιστότοπό της το Σάββατο μετά από συνάντηση για τις προτεραιότητές της για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ζήτησε «διόρθωση» του ηλεκτρονικού εμπορίου και άλλων εταιρειών τεχνολογίας και είπε ότι θα «διατηρήσει υψηλό επίπεδο πίεσης» στις επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν σε ψηφιακά νομίσματα.

Η Κίνα θα επικεντρωθεί στη διατήρηση της σταθερότητας στις μακροοικονομικές πολιτικές της κατά το δεύτερο εξάμηνο και δεν θα εισάγει μαζική ρευστότητα μέσω μέτρων που μοιάζουν με πλημμύρες, ανέφερε η τράπεζα.

Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε ότι η Κίνα θα διατηρήσει σταθερή τη συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν εντός εύλογου και ισορροπημένου εύρους.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.