Ιταλία: Αναβαθμισμένη πρόβλεψη της ΒοΙ για ανάπτυξη 5% το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Αναβαθμισμένη πρόβλεψη της ΒοΙ για ανάπτυξη 5% το 2021
H Ιταλία χτυπήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, με το ΑΕΠ της να βουλιάζει άνω του 9% πέρυσι.

Η ιταλική οικονομία θα μπορούσε να πετύχει ανάπτυξη άνω του 5% φέτος –μια βελτίωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας, του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν- σύμφωνα με δυο κυβερνητικούς αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Bloomberg. Oι αξιωματούχοι στηρίζουν την πρόβλεψη τους στην υψηλότερη παγκόσμια ανάπτυξη και το τέλος των lockdown, και σε μοντέλα με ανανεωμένα στοιχεία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.

H Ιταλία χτυπήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, με το ΑΕΠ της να βουλιάζει άνω του 9% πέρυσι. Η κυβέρνηση έχει δαπανήσει άνω των 170 δισ. ευρώ σε οικονομική ενίσχυση για να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε βιώσιμο επίπεδο εν μέσω αυστηρών μέτρων περιορισμού. Στα επόμενα χρόνια αναμένονται άνω των 200 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκά κονδύλια να εισρεύσουν στη χώρα.

Η κυβέρνηση αρχικά προέβλεπε ανάπτυξη 4,5% το 2021, αν και ο υπ. Οικονομικών είχε προαναγγείλει πως ίσως υπάρξουν αναβαθμίσεις των μεγεθών.

Η τράπεζα της Ιταλίας πρόσφατα αναβάθμισε τις προβλέψεις της στο 5%. Ο ΟΟΣΑ τον προηγούμενο μήνα προέβλεψε 4.5% και η Κομισιόν 4,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider