«Μπαίνει πωλητήριο στη μισή Μύκονο»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπαίνει πωλητήριο στη μισή Μύκονο»
Ο “Insider» αποκαλύπτει πώς η πανδημία αλλάζει το real estate στο «νησί των ανέμων»

«Μετά τον κορονοϊό και το τέλος της σεζόν, μπαίνει πωλητήριο στη μισή Μύκονο» μου είπε άνθρωπος του real estate που δραστηριοποιείται στο «νησί των ανέμων». Μπορεί η συγκεκριμένη φράση να είναι υπερβολική, όμως είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην τουριστική σεζόν αλλά και στις αποτιμήσεις των ακινήτων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν εκτιναχθεί.

Έτσι, όπως μου είπε, αρκετοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να κλείσουν συμφωνίες πώλησης άμεσα, όσο ακόμα η αγορά δεν έχει ενσωματώσει τις συνέπειες της πανδημίας. Σε αυτή τη φάση, τα ακίνητα βγαίνουν προς πώληση «στο μιλητό» και απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά στην αγορά του εξωτερικού, όμως η εκτίμηση είναι ότι προς το τέλος του χρόνου τα πωλητήρια θα είναι μαζικά.

Αυτό που μένει να δούμε, όπως μου εξήγησε, είναι πόσο βαθιά θα είναι η διόρθωση στις τιμές και αν αυτή θα είναι παροδική ή μόνιμη. Μέχρι τότε όμως, οι πωλητές είναι σίγουρο ότι θα πολλαπλασιαστούν και το «παιχνίδι» θα παιχθεί στο αν η ζήτηση για τη Μύκονο θα παραμείνει όσο ισχυρή ήταν στο παρελθόν.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider