«Πληθωρισμός» σπιτιών στο παραλιακό μέτωπο – Τι λένε οι τραπεζίτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πληθωρισμός» σπιτιών στο παραλιακό μέτωπο – Τι λένε οι τραπεζίτες
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με τα οικιστικά projects που σχεδιάζονται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Σαν τα μανιτάρι θα ξεφυτρώσουν –όπως όλα δείχνουν- μέσα στα επόμενα χρόνια εκατοντάδες σπίτια στα νότια προάστια της Αθήνας, αλλάζοντας την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πέρα από τις κατοικίες στο Ελληνικό, τις βίλες στον Αστέρα Βουλιαγμένης και τα Αστέρια της Γλυφάδας, στη λίστα προστέθηκε πρόσφατα και ένα ακόμη μεγάλο οικιστικό project της τάξης των 400 κατοικιών στη Βούλα, το οποίο θα αναπτυχθεί από τον αμερικανικό όμιλο ανάπτυξης ακινήτων Hines και τον ευρωπαϊκό επενδυτικό όμιλο ακινήτων Henderson Park.

Όπως μου λένε, ο «πληθωρισμός» αυτός των κατοικιών αποδεικνύει το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε «διαμάντι» όμοιο του οποίου δεν θα υπάρχει σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Από την άλλη όμως, μιλώντας με τραπεζίτες που θα χρηματοδοτήσουν τα projects, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το μεγάλο πλήθος των κατοικιών που θα βγουν στην αγορά ταυτόχρονα, και μάλιστα σε μια αρκετά περίεργη συγκυρία. Όπως μου λένε, στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν το ενδεχόμενο η υπερπροσφορά να ρίξει τις τιμές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα business plans τους αλλά και το χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider