Πολλή κουβέντα γίνεται τελευταία όπως μαθαίνω για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που «ράβουν κουστούμια» ενόψει της λήξης της θητείας του κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως μου λένε, η ύπαρξη φημολογίας είναι σε κάποιο βαθμό λογική, μια και πλέον ψηφίστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέλιξη που θεωρούνταν προϋπόθεση για να ανοίξει η σχετική κουβέντα. Από την άλλη, όσοι πραγματικά γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μου ξεκαθαρίζουν ότι καθαρή εικόνα δεν πρόκειται να έχουμε τουλάχιστον πριν το τέλος της Άνοιξης.

Οι μνηστήρες

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα ονόματα δίνουν και παίρνουν, αν και τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί και κάποια που μόνο γέλιο προκαλούν. Όχι γιατί δεν είναι σοβαροί άνθρωποι –τουναντίον μάλιστα- αλλά επειδή δεν ταιριάζουν καθόλου ούτε με τη θέση αλλά και ούτε με τη φιλοσοφία του πρωθυπουργού. Στον αντίποδα, δύο σοβαρές περιπτώσεις, που είναι και κορυφαίοι εν ενεργεία τραπεζίτες, δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται καθώς –όντως- έχουν να κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά στις τράπεζες που τρέχουν.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, όπως μου λένε, το πιο μεγάλο φαβορί αυτή τη στιγμή είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος δείχνει ταυτόχρονα να είναι και η  ιδανική επιλογή. Τσάμπα τα κουστούμια που ράβονται δηλαδή.

The Insider