Μιχαηλίδου: Περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά στους παιδικούς σταθμούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μιχαηλίδου: Περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά στους παιδικούς σταθμούς
Θα «τρέξει» ένα παράλληλο πρόγραμμα με 15.000 θέσεις, που θα απευθύνεται σε όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα κατά 3.000 ευρώ ανά κατηγορία.

Τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών ανακοινώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, η οποία πρόσθεσε πως στις 20 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Πρόσθεσε δε πως αμέσως μετά, θα «τρέξει» ένα παράλληλο πρόγραμμα με 15.000 θέσεις, που θα απευθύνεται σε όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα κατά 3.000 ευρώ ανά κατηγορία και έμειναν έξω για εισοδηματικούς λόγους, αλλά και σε εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Περισσότεροι δικαιούχοι από κάθε άλλη χρονιά

Ερωτηθείσα για το πότε θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού, ότι όλα τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς, απάντησε ότι η εξαγγελία αυτή θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας. Ήδη όμως, από τον πρώτο χρόνο και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊόυ, οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, σε ποσοστό περίπου 20% και μάλιστα με χρήματα - περίπου 30 εκ. ευρώ - που προέρχονται και εξοικονομήθηκαν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας.

Στο ερώτημα αν υπάρχει βεβαιότητα πως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν σίγουρα τον Σεπτέμβριο, με δεδομένη την πανδημία του κορονοϊού, απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα επεξεργαστούν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Η κυρία Μιχαηλίδου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τα πάσης φύσεως επιδόματα, δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιες οικογένειες έχασαν εισοδήματα λόγω του κορονοϊού και εμπίπτουν πλέον στα εισοδηματικά κριτήρια, τότε θα λάβουν το επίδομα που δικαιούνται, ασχέτως αν οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι και θα πρέπει να αυξηθεί το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider