Επισπεύδονται οι διαδικασίες για 3.200 προσλήψεις στην Υγεία - Ποιοι διαγωνισμοί δέχονται αιτήσεις

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επισπεύδονται οι διαδικασίες για 3.200 προσλήψεις στην Υγεία - Ποιοι διαγωνισμοί δέχονται αιτήσεις
Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται ήδη η νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 1.209 μονίμων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

«Γκάζι» πατά η κυβέρνηση στο μέτωπο ενίσχυσης του ΕΣΥ και των μονάδων υγείας ανά την επικράτεια, εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας που αναμένεται από το φθινόπωρο.

Ήδη ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε σήμερα ότι για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα προσληφθούν σταδιακά 1.100 άτομα, 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 942 μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.

Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται ήδη η νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 1.209 μονίμων στην Υγεία, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα.

Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) και θα γίνει με διαδικασίες εξπρές μέσα στο καλοκαίρι, ώστε το νέο προσωπικό μαζί με το προσωπικό της 2Κ/2019 (1.116 θέσεις στην Υγεία) να στελεχώσουν το σύστημα Υγείας από το φθινόπωρο.

Οι ειδικότητες που έχουν ζητηθεί είναι ίδιες με αυτής της 2Κ/2019 με την πλειονότητα των θέσεων να αφορά σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε λοιπές ειδικότητες όπως Διοικητικοί, Διοίκησης Μονάδων Υγείας, Βιολόγοι, Τεχνικοί, Λογιστές, Ιατρικών εργαστηρίων, Ψυχολόγοι, Φαρμακοποιοί, Βιοχημικοί, Πτυχιούχοι Πληροφορικής, Εργοθεραπευτές, Ακτινολόγοι, Ραδιολόγοι, Χειριστές μηχανημάτων, Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού, κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, ενώ θα υπάρξει πριμοδότηση εμπειρίας ώστε να δοθεί προτεραιότητα διορισμού στους ήδη υπηρετούντες εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

1.100 εποχικοί στον ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορονοϊού κατ΄οίκoν», δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση 1.100 θέσεων εργασίας.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων γίνονται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (ΔΕ οδηγοί, ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτές, ΠΕ διοικητικοί) με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν ήδη από την Δευτέρα 27 Απριλίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες: eody.gov.gr, moh.gov.gr και https://eody-komy.services.gov.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider