Ενστάσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενστάσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από παλαιούς συνταξιούχους που άρχισαν από την Τρίτη να βλέπουν τις επανυπολογισμένες συντάξεις τους.

Ενστάσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου μπορούν να κάνουν στον ΕΦΚΑ οι παλαιοί συνταξιούχοι που διαφωνούν με τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από παλαιούς συνταξιούχους που άρχισαν από την Τρίτη να βλέπουν τις επανυπολογισμένες συντάξεις τους, στα νέα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Η προσωπική διαφορά που αντιστοιχεί στο ποσό που περισσεύει από τη σύνταξή τους, εάν αυτή υπολογιζόταν εξαρχής με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα 350 ευρώ και δεν πρόκειται να «κοπεί».

Τα ενημερωτικά των μηνιαίων συντάξεων για το 2019 δείχνουν στην αριστερή στήλη την παλιά σύνταξη ως το 2018 και στη δεξιά στήλη τη νέα σύνταξη που προέκυψε με τον επανυπολογισμό από 1ης/12019.

Η ανάρτηση γίνεται μετ εμποδίων, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας από ενδιαφερόμενους συνταξιούχους στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Νέα ενημερωτικά Ιανουαρίου 2019 θα λάβουν 1.709.707 παλαιοί συνταξιούχοι, ενώ άλλοι 337.309 θα τα πάρουν στο επόμενο διάστημα διότι o επανυπολογισμός που έγινε είχε λάθη.

Από τους τελευταίους, οι 256.137 θα έχουν επανυπολογισμό από μηδενική, βάση γιατί o πρώτος έγινε με ελλιπή στοιχεία, ενώ για 81.154 συνταξιούχους επανελέγχονται τα ποσά ώστε να δοθεί το συμφερότερο, εφόσον στο ίδιο πρόσωπο χορηγούνταν δυο ή περισσότερες κύριες συντάξεις με ή χωρίς αναπηρικά επιδόματα.

Τα ενημερωτικά για τους 337.309 δικαιούχους θα έχουν αναρτηθεί μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επίσης μέχρι την ίδια ημερομηνία θα αναρτηθούν και τα ενημερωτικά σημειώματα για τις προσωρινές συντάξεις, καθώς και για τις 107.160 νέες οριστικές συντάξεις που εκδόθηκαν με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016, δηλαδή είναι συντάξεις (προσωρινές και οριστικές) με το νόμο Κατρούγκαλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider