«Στοίχημα» για κουπόνι κάτω από 6% βάζει η Τράπεζα Πειραιώς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Στοίχημα» για κουπόνι κάτω από 6% βάζει η Τράπεζα Πειραιώς
«Η τράπεζα μπορεί να αξιοποιήσει τη θετική συγκυρία και να πετύχει αποδόσεις κοντά στα επίπεδα όπου διαπραγματεύεται σήμερα το ομόλογό της», αναφέρουν στο insider.gr ανώτατα στελέχη.

Σε πρωτοφανή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της προσβλέπει η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την επιτυχημένη ομολογιακή έκδοση της Alpha Bank που υπερκαλύφθηκε πάνω από 10 φορές από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θέτει τον πήχη για το δεύτερο «μεταμνημονιακό» ομόλογο στο 5,25% έως 5,5% -περισσότερα από 400 basis points (4 ποσοστιαίες μονάδες) κάτω από το κουπόνι του ομολόγου που εξέδωσε τον περυσινό Ιούνιο στο απόηχο του τραπεζικού κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διαμορφώθηκε στο 9,75%.

«Περισσότερο από ενθαρρυντικές» οι ενδείξεις

Οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι το timing για την έκδοση ύψους 500 εκατ. ευρώ της Alpha Bank, η οποία θα χρηματοδοτήσει μερικώς το σχέδιο μετασχηματισμού «Galaxy» με τιτλοποιήσεις NPEs 12 δισ. ευρώ, «είναι εξαιρετικό» για την Πειραιώς και οι ενδείξεις από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων είναι «περισσότερο από ενθαρρυντικές».

«Η Τράπεζα Πειραιώς μπορεί να αξιοποιήσει τη θετική συγκυρία και να πετύχει αποδόσεις κοντά στα επίπεδα όπου διαπραγματεύεται σήμερα το ομόλογό της», εξηγούν ανώτατα στελέχη.

Οι εκτιμήσεις αυτές συνάδουν με τις εκτιμήσεις των χρηματιστηριακών αναλυτών. Πηγές τις αγοράς «βλέπουν» αποδόσεις της τάξης του 5,5-6% για το νέο ομόλογο Tier 2 της Πειραιώς, με το οποίο η τράπεζα αναμένεται να αντλήσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις τιτλοποιήσεις που εξήγγειλε πρόσφατα, συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ για το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider