TUI: Χρειάζονται συνέργειες στον κλάδο του τουρισμού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
TUI: Χρειάζονται συνέργειες στον κλάδο του τουρισμού
«Στα δύσκολα χρόνια της ύφεσης δόθηκε έμφαση σε δράσεις διττής εκπαίδευσης στον κλάδο του τουρισμού» ανέφερε ο κ. Έλμπεκ.

Συνέργειες χρειάζονται στον κλάδο του τουρισμού όπως τόνισε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου TUI, Τόμας Έλμπεκ στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων.

Ο κ. Έλμπεκ, είπε ότι στην Ελλάδα ο όμιλος δραστηριοποιείται 40 χρόνια έχει 600 πτήσεις την εβδομάδα, περισσότερα από 40 ξενοδοχεία, ενώ συνεργάζεται με πολλούς ομίλους αλλά και πολλές ΜμΕ.

Σημείωσε ότι στα δύσκολα χρόνια της ύφεσης δόθηκε έμφαση σε δράσεις διττής εκπαίδευσης στον κλάδο του τουρισμού- ξεκίνησε κι ένας συνεταιρισμός στην Κρήτη και σήμερα είναι 200 παραγωγοί στο πρόγραμμα με εκπαίδευση σε διαδικασίες παραγωγής, προβολής και εμπορικής προώθησης.

«Έχουμε δυο προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε. Το θέμα της σεζόν και της επέκτασής της. Δεν μπορεί να χτίσει κανείς μια αλυσίδα αξίας από μόνος του, χρειάζεται συνέργιες. Όλοι ξενοδόχοι, εστιατόρια να συνεργαστούν, δεν φτάνει μόνο ένα αεροδρόμιο να είναι ανοικτό, π.χ. τα μουσεία να είναι ανοικτά. Υπάρχει και το θέμα του υπέρ-τουρισμού, ειδικά σε Μύκονο και Σαντορίνη» είπε σχολιάζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ υπογράμμισε ότι μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider