Αυτή είναι η νέα διοίκηση του Αστέρα μετά την παραίτηση Κουτσιβίτη

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτή είναι η νέα διοίκηση του Αστέρα μετά την παραίτηση Κουτσιβίτη
Η ταυτόχρονη αποχώρηση υψηλόβαθμων στελεχών γεννά απορίες.

Με νέο διοικητικό συμβούλιο λειτουργεί από σήμερα ο Αστέρας Βουλιαγμένης, μετά την αποχώρηση του διευθύνοντα συμβούλου κ. Κουτσιβίτη και του οικονομικού διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Αποστόλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη θέση του Προέδρου του ΔΣ παραμένει ο κ. Abu- Suud, ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα τρία πρόσωπα κλειδιά για την εξαγορά του Αστέρα και έχει την θέση του συν-διευθύνοντα συμβούλου της AGC Equity Partners Limited, της εταιρείας που έχει τον Αστέρα στην οποία μετέχουν κρατικά κεφάλαια του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, καθώς και ο τουρκικός όμιλος Dogus.

Την θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου – αυτή δηλαδή που είχε μέχρι χθες ο κ. Κουτσιβίτης, αναλαμβάνει ο κ. Gupta Sachin κάτοικος Λονδίνου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν απλό μέλος του ΔΣ καθώς και ο κ. Macdonald Jeffrey Bruce κάτοικος Αθηνών.

Ο κ. Gupta έχει 10ετή και πλέον εμπειρία σε θέματα ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων κι επενδυτικής τραπεζικής ενώ ο κ. Jeffrey Macdonald ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία το 2016 έχει στο παρελθόν απασχοληθεί σε μεγάλες εταιρείες διαφόρων κλάδων, με παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως η Mayfair Land and Development, η Lamda Development, η GE, και άλλες.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουτσιβίτης αναφέρει ότι η παραίτησή του ήρθε για καθαρά προσωπικούς λόγους κι ακολούθησε την ολοκλήρωση του κύκλου της αναδιάρθρωσης της εταιρείας, της αδειοδότησης και χρηματοδότησης του project και του επιτυχούς λανσαρίσματος του συγκροτήματος. Όπως άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό οι πληρότητες στον ανακαινισμένο Αστέρα πηγαίνουν πολύ καλά με την εταιρεία να κινείται πάνω από τους στόχους του Business Plan. Ο κ. Κουτσιβίτης ανέλαβε καθήκοντα στον Αστέρα, στις αρχές Αυγούστου του 2017 κι αποτελεί ένα έμπειρο στέλεχος κλάδο του τουρισμού με διεθνή και σημαντική τεχνογνωσία στους τομείς του asset management, των επενδύσεων και της λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, o κ. Κουτσιβίτης κατείχε διοικητικές θέσεις στον Όμιλο Γ&Τ Δασκαλαντωνάκη, διατελώντας Διευθύνων Σύμβουλος στην εισηγμένη εταιρεία Sofia Hotel Balkan (Βουλγαρία), ενώ από το 2006 έως το 2010 ήταν Εκτελεστικός Διευθυντής του Group των αστικών ξενοδοχείων (Ελλάδα). Πριν τον Αστέρα μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει στο μεγάλο deal για την αγορά του πρώην Athens Ledra (νυν Grand Hyatt) στη λεωφόρο Συγγρού από το δίδυμο των επενδυτών Hines και Henderson Park. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς δεν αποκλείεται το έμπειρο στέλεχος να εμπλακεί σύντομα σε ένα άλλο δύσκολο project που εδώ και καιρό αναμένεται να προχωρήσει.

Από πλευράς της η AGC Equity Partners δεν προβαίνει σε κανένα σχόλιο περί της αλλαγής της διοίκησης τονίζοντας ότι αυτό επιτάσσει η πολιτική της εταιρείας.

Ωστόσο η ταυτόχρονη αποχώρηση υψηλόβαθμων στελεχών γεννά απορίες. Να σημειωθεί ότι η AGC διατηρεί συμφωνία διαχείρισης με τη Four Seasons, άνθρωπος της οποίας μέχρι στιγμής στην Ελλάδα ήταν ο Σαμ Ιωαννίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση της πολυεθνικής αλυσίδας διαχείρισης ξενοδοχείων για την αποχώρησή και του κ. Ιωαννίδη από την Ελλάδα για να αναλάβει αντίστοιχα καθήκοντα στη νέα ναυαρχίδα του ομίλου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider