Στην ελληνικών συμφερόντων startup Myrtex επενδύει η βρετανική Ocado

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ελληνικών συμφερόντων startup Myrtex επενδύει η βρετανική Ocado
H Myrtex έχει ιδρυθεί το 2015 με έδρα στις ΗΠΑ από τους Έλληνες Γιάννη Κανέλλο και Ορέστη Φενέκο και διατηρεί R&D κέντρο στην Ελλάδα.

Μειοψηφικό μερίδιο και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ελληνικών συμφερόντων startup, Myrtex απέκτησε ο βρετανικός όμιλος Ocado Group, ο οποίος δραστηριοποιείται στο online λιανεμπόριο σε Ευρώπη και Αμερική.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών η Orcado Group θα συμπληρώσει τις πρωτοποριακές λύσεις τεχνολογίας που παρέχει σε αλυσίδες λιανεμπορίου σε όλο τον πλανήτη ενώ αναμένεται να εμπλουτίσει το αυτοματοποιημένο σύστημα διανομής της με ένα εξειδικευμένο προϊόν της Myrtex.

Όπως διευκρινίζεται ο όμιλος Ocado διατηρεί τη δυνατότητα να συμμετάσχει και σε επόμενους επενδυτικούς γύρους που θα τρέξει η startup που έχει έδρα τις ΗΠΑ αλλά διατηρεί R&D κέντρο στην Αθήνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Myrtex έχει ιδρυθεί το 2015 στις ΗΠΑ από τους μηχανικούς έμπειρους σε θέματα ρομποτικών αυτοματισμών και ρομποτικής, Γιάννη Κανέλλο και Ορέστη Φενέκο. Η startup έχει αναπτύξει ένα σύστημα από αυτοκινούμενα ρομποτικά οχήματα και ρομποτικούς βραχίονες κατάλληλο για τις εταιρείες ηλεκτρονικού λιανεμπορίου αφού λειτουργεί χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση αδιάκοπα. Μέχρι σήμερα έχει σηκώσει 1 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό κεφάλαιο « Odyssey Venture Partners» με την στήριξη του European Investment Fund.

Όσο για την Ocado έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο όμιλος παρέχει ολοκληρωμένες διαδικτυακές λύσεις σε μερικούς από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές παγκοσμίως και κατέχει το 50% της Ocado Retail Ltd σε Κοινοπραξία με την Marks & Spencer.

«Η επένδυσή της Ocado η οποία μετρά πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο online λιανεμπόριο, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και την πρωτοποριακή τεχνολογία της Myrmex και θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση των προϊόντων της εταιρείας μας» δήλωσε σχετικά ο κ. Γιώργος Κατινιώτης, διευθύνων σύμβουλος της Myrtex.

Από πλευράς του ο Alex Harvey, Engineering Director της Orcado, ανέφερε ότι η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο επιταχύνεται και επιβάλει ακόμα πιο γρήγορη υιοθέτηση λύσεων αυτοματισμού. Σε αυτό το ταξίδι η Myrtex θα μας στηρίξει ενεργά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider