Alibaba: Φέρνει την αναγνώριση προσώπου στα ξενοδοχεία (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alibaba: Φέρνει την αναγνώριση προσώπου στα ξενοδοχεία (vid)
Το πρώτο ξενοδοχείο που λειτουργεί αποκλειστικά με σύστημα αναγνώρισης προσώπου και ηλεκτρονικών πληρομών, είναι γεγονός.

Το ξενοδοχείο του «μέλλοντος» δημιούργησε η Alibaba στην Κίνα. Το φουτουριστικό ξενοδοχείο FlyZoo είναι το πιο πρόσφατο εγχείρημα του γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου, που δοκιμάζει τις δυνάμεις του στον κλάδο του fintech και πλέον και στη φιλοξενία.

Οι επισκέπτες δεν θα βρουν ρεσεψιόν για να τους υποδεχθεί κάποιος υπάλληλος, δεν έχει κλειδιά, χρησιμοποιεί την τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου για όλες τις λειτουργίες και ρομποτ για όσους θέλουν ένα ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου ή room service.

Για την ακρίβεια ένας Κινέζος πολίτης που θέλει να μείνει στο ξενοδοχείο, μπορεί να κάνει online κράτηση και να κάνει check in μόνος του, είτε από το κιόσκι ηλεκτρονικής υποδοχής, είτε μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του.

Οι επισκέπτες που πηγαίνουν εκεί από το εξωτερικό, μπορούν να ζητήσουν να τους υποδεχθεί ένας υπάλληλος που θα τους δείξει τη διαδικασία την πρώτη φορά και μετά θα συνεχίσουν μόνοι τους!

H Alibaba ελπίζει πως αυτό το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει σαν πρότυπο για το πως θα είναι τα ξενοδοχεία στο μέλλον, όμως σύμφωνα με το CNBC δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί ειδικά με τον ξενοδοχειακό κλάδο. Αυτό το ξενοδοχεί φαίνεται πως αποτελεί ένα «χώρο δοκιμής» για την τεχνολογία που αργότερα η Alibaba θα πουλήσει σε εταιρείες όπως η Marriott International.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Marriott International, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό που εργάζεται ως «ρεσεψιόν» στις εγκαταστάσεις της Marriott στην Κίνα, μόλις δοθεί η απαραίτητη έγκριση από την κινεζική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider