Στην πρόληψη 40-45 ατόμων στην Ελλάδα και 100 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προχωρήσει το επόμενο εξάμηνο η Viva Wallet, το πρώτο «ψηφιακό πορτοφόλι» που λειτούργησε στη χώρα μας και επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σήμερα, ο όμιλος έχει φυσική παρουσία σε πέντε χώρες και έως το καλοκαίρι σχεδιάζει να επεκταθεί σε επτά ακόμη χώρες, ώστε έως το τέλος του έτους να τηρεί υποκατάστημα σε 12 ευρωπαϊκές αγορές. Σημειώνεται ότι ο τζίρος του ομίλου ενισχύθηκε κατά 25% στα 25 εκατ. ευρώ το 2018 και η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Viva ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο (με IBAN) και η ανάπτυξή της στη χώρα είναι εντυπωσιακή. Για τον λόγο αυτό, μίσθωσε νέα γραφεία συνολικής έκτασης 1000 τ.μ., προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα.

Σε επίπεδο ομίλου, σχεδιάζει 260 προσλήψεις σε διάφορες από τις χώρες, μεταξύ των οποίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κύπρο και τη Ρουμανία, σύμφωνα με τις ανοιχτές θέσεις που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπό της. Στην Ελλάδα, η εταιρεία απασχολεί σήμερα 184 άτομα και στοχεύει να ενισχύει την ομάδα της στη χώρα μας έως τα 230 άτομα. Στις υπόλοιπες χώρες, πλην του Η.Β. σχεδιάζει τη δημιουργία τοπικών ομάδων 25 ατόμων.

Στόχος της Viva είναι να προσφέρει ένα πανευρωπαϊκό «μπουκέτο» υπηρεσιών πληρωμών, με «τοπικά χαρακτηριστικά» σε κάθε χώρα. «Θέλουμε να ενώσουμε την πολυδιασπασμένη -σε επίπεδο πληρωμών- Ευρώπη κάτω από μια πανευρωπαϊκή “ομπρέλα” πληρωμών», εξηγεί στο insider.gr ο κ. Γιάννης Λάριος, Business Development Director της Viva Wallet.

Σε εξέλιξη τρίτος γύρος χρηματοδότησης

Στην αναζήτηση «φρέσκων» κεφαλαίων βρίσκεται η Viva Wallet, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της. Σημειώνεται ότι έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία δύο γύρους χρηματοδότησης, στους οποίους επένδυσε 15 εκατ. ευρώ η Deca Investments, μεταξύ άλλων.

Όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο CEO και ιδρυτής του ομίλου, Χάρης Καρώνης, η Viva στοχεύει στην άντληση 50-70 εκατ. ευρώ, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες στην ευρωπαϊκή αγορά. Ορίζοντας ολοκλήρωσης του νέου γύρου χρηματοδότησης είναι το τρέχον έτος, όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος στο insider.gr.

Ενίσχυση των εσόδων κατά 25% το 2018

Κατά 25% αύξησε τον κύκλο εργασιών του ο όμιλος το 2018, στα 25 εκατ. ευρώ το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα για το οικονομικό έτος 2018.

Σε επίπεδο EBITDA για την εταιρεία holding, σημειώθηκε τριπλασιασμός σχεδόν της κερδοφορίας, στα 3,7 εκατ. ευρώ, από 1,3 εκατ. ευρώ ένα έτος νωρίτερα. Όσον αφορά στα λειτουργικά αποτελέσματα, αυτά διαμορφώθηκαν στα 2,2 εκατ. ευρώ, από 133.000 ευρώ το 2017.