Μπόνους... 854 εκατ. έλαβε ο ιδρυτής της Xiaomi για το 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόνους... 854 εκατ. έλαβε ο ιδρυτής της Xiaomi για το 2018
Το στέλεχος ανέφερε ότι θα δωρίσει το καθαρό ποσό που θα μείνει μετά από φόρους σε «φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Το εντυπωσιακό ποσό των 854 εκατ. ευρώ σε μετοχές, έλαβε ο ιδρυτής της Xiaomi, Lei Jun, ως μπόνους από την κινεζική εταιρεία smartphones για το έτος 2018, σύμφωνα με το BBC.

H εταιρεία είχε αναφέρει και στο παρελθόν ότι σκόπευε να επιβραβεύσει με ένα μεγάλο ποσό τον Lei Jun σε αναγνώριση των οκτώ ετών «αφοσίωσης» του στην εταιρεία. Ο Lei με τη σειρά του υποσχέθηκε να δωρίσει το καθαρό ποσό που θα μείνει μετά από φόρους σε «φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Οι 636,6 εκατ. μετοχές ανέρχονται σε 7,54 δισ. δολάρια του Χονγκ Κονγκ (962,0 εκατ. δολάρια) με βάση την τιμή κλεισίματος της Τρίτης αφότου αυξήθηκαν κατά 1% κατά την διάρκεια της ημέρας.

Το ποσό μάλιστα δεν απέχει και πολύ από το ποσό των 1,3 δισ. δολαρίων, που δηλώνει η εταιρεία ως προσαρμοσμένο καθαρό κέρδος για το προηγούμενο έτος.

Το συγκεκριμένο μπόνους είναι πρόσθετο στην λοιπή αμοιβή που έλαβε για το έτος από την εταιρεία ο Lei, δηλαδή των μισθών αλλά και τον μερισμάτων, το ακριβές ποσό των οποίων δεν δόθηκε στην δημοσιότητα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Xiaomi, με έδρα το Πεκίνο, είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο το 2018, σύμφωνα με έρευνα της IDC ακολουθώντας την Samsung, την Apple και την Huawei.

Ο αριθμός των συσκευών που πουλήθηκαν μέσα στη χρονιά σημείωσε αύξηση κατά 32,2% την ώρα που η ευρύτερη αγορά smartphones υποχώρησε κατά 4,1%.

Παρά την έντονη δραστηριότητα και τις καλές πωλήσεις που καταγράφει τόσο στην χώρα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, η κινεζική εταιρεία δεν διαθέτει επί ευρωπαϊκού εδάφους την πλήρη γκάμα των προϊόντων της.

Στην κίνα πέρα από τα κινητά τηλέφωνα, τα ρολόγια, τις έξυπνες λάμπες και τα ηλεκτρικά σκούτερ διαθέτει μέχρι και ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ έξυπνα αθλητικά παπούτσια με κορδόνια που δένουν αυτόματα και πολλά άλλα προϊόντα που δημιουργούν ένα πλήρως διασυνδεδεμένο οικοσύστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider