1 στα 5 κινητά που πωλούνται κοστίζουν πάνω από 500 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
1 στα 5 κινητά που πωλούνται κοστίζουν πάνω από 500 ευρώ
Το 80% των premium smartphones που πωλούνται είναι iPhone...

Μπορεί η τιμή των ναυαρχίδων των smartphone να προκαλεί ίλιγγο στους περισσότερους καταναλωτές, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πως το σύνολο του κλάδου των έξυπνων κινητών τηλεφώνων βρίσκεται σε μέγγενη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι πωλήσεις τους είναι σταθερά ανοδικές σε αντίθεση με ότι θα πίστευε κανείς.

Όπως αποδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία της Counterpoint, οι πωλήσεις των premium έξυπνων τηλεφώνων κατά το 3ο τρίμηνο του 2018, ενισχύθηκαν κατά 19%, την ίδια στιγμή που οι συνολικές πωλήσεις smartphones μειώθηκαν κατά 5% εν συγκρίσει με αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Μια στις πέντε συσκευές smartphones - περίπου το 22% - που διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά το προαναφερθέν διάστημα, ανήκε στην premium κατηγορία.

Σύμφωνα μάλιστα με την Counterpoint, η πορεία των πωλήσεων στο premium τμήμα της αγοράς των smartphones συνέχισε να είναι ανοδική και κατά το 4ο τρίμηνο του 2018, με τα νέα iPhones να προσφέρουν σημαντική στήριξη στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία.

Κατά το 3ο τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη των πωλήσεων προήλθε, κυρίως, από τη μεγάλη ζήτηση για συσκευές iPhone, αλλά και τις νέες εκδόσεις των Κινέζων κατασκευαστών. Να υπενθυμίσουμε ότι στην εν λόγω κατηγορία δραστηριοποιούνται σήμερα σχεδόν 40 κατασκευαστές παγκοσμίως, εκ των οποίων οι πέντε πρώτοι παίκτες αντιπροσωπεύουν το εντυπωσιακό 89% των πωλήσεων.

Η χρυσή πεντάδα των κατασκευαστών premium τηλεφώνων μάλιστα διαφέρει αρκετά από αυτή του συνολικών πωλήσεων. Σύμφωνα με την ανάλυση της Counterpoint την πρώτη θέση στην εν λόγω κατηγορία κινητών καταλαμβάνει η Apple, με την αμερικανική εταιρεία να συγκεντρώνει μερίδιο 47%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η η Samsung με μερίδιο που φτάνει το 22%, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Huawei, με πολύ χαμηλότερο ωστόσο μερίδιο της τάξης του 12%. Την χρυσή πεντάδα συμπληρώνουν οι Vivo και Oppo με μερίδιος της τάξης του 5% Καθώς και η Xiaomi με μερίδιο που φτάνει το 3%.

  1. Apple - 47%
  2. Samsung - 22%
  3. Huawei - 12%
  4. vivo και Oppo 5% και 5%
  5. Xiaomi 3%

Όσον αφορά στις τιμές, η πιο δυναμική κατηγορία στα premium smartphones ήταν αυτή με κόστος μεταξύ $400 και $600, η οποία αντιπροσώπευε το 46% του συνόλου της αγοράς (σε όγκο). Σύμφωνα με την έρευνα της Counterpoint, η Samsung ηγήθηκε των πωλήσεων στην κατηγορία τιμών μεταξύ $400 και $600 με μερίδιο 25% ακολουθούμενο από την Apple (21%), τη Huawei (17%), τη vivo (10%), την OPPO (7%) και τη Xiaomi (6%).

Στην κατηγορία των συσκευών με τιμή μεταξύ $600 έως $800 η Apple (με μερίδιο 61%) και η Samsung (με 21%) αντιπροσώπευαν πάνω από το 80% των πωλήσεων κατά το 3ο τρίμηνο του 2018, ενώ και η Huawei κατάφερε ελαφρώς να ενισχύσει τις δυνάμεις της.

Τέλος, στο τμήμα των συσκευών με τιμή άνω των $800+, η Apple ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης με μερίδιο 80%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider