Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε 11 πόλεις στην Ιταλία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε 11 πόλεις στην Ιταλία
Δείτε σε ποιες πόλεις της Ιταλίας πωλούνται ολόκληρα σπίτια με μόλις 1 ευρώ.

Την ώρα που οι τιμές των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε άνοδο, στην Ιταλία υπάρχουν 11 πόλεις που προσφέρουν σπίτια με μόλις 1 ευρώ.

Σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν ακόμα πολλά σπίτια αξίας 1 ευρώ που πωλούνται κατά μήκος της Ιταλίας και ψάχνουν νέους ενοίκους. Η είδηση των «οικονομικών» σπιτιών που χρήζουν ανακαίνισης έγινε viral στις αρχές του 2019 και ήδη πολλά σπίτια απέκτησαν νέους ιδιοκτήτες και ζωή.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του CNN, ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες σε πολλά από τα σπίτια που πωλήθηκαν έναντι 1 ευρώ στην Ιταλία.

Να θυμήσουμε πως, οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δεσμευθούν πως θα κάνουν κάποια ανακαίνιση στα σπίτια τους για ένα ελάχιστο κόστος των 15.000 ευρώ, εντός τριών ετών από την αγορά του ακινήτου. Θα χρειαστεί επίσης να καταβάλουν εγγύηση μεταξύ 2.000 ευρώ και 5.000 ευρώ, η ​​οποία όμως επιστρέφεται μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης.

Δείτε τις 11 πόλεις που ψάχνουν αγοραστές για σπίτια του 1 ευρώ, σύμφωνα με το CNN:

α

Το χωριό Γκάνγκι βρίσκεται στη Σικελία, κοντά στο Παλέρμο και έχει θέα το ηφαίστειο Έτνα!

Περισσότερα από 160 παλιά ακίνητα έχουν ήδη πουληθεί και ανακαινιστεί, ενώ υπάρχουν ακόμα 15 σπίτια διαθέσιμα προς πώληση.

Τοποθετημένο στην ορεινή περιοχή της Σαρδηνίας, το Ογιολάι είναι διάσημο για το φημισμένο τυρί της περιοχής «Casu Fiore Sardo».

Μέχρι στιγμής, έχουν πουληθεί δέκα ακίνητα αξίας 1 ευρώ και υπάρχουν ακόμα μερικά διαθέσιμα.

Η Μπιβόνα είναι μία από τις πιο πρόσφατες πόλεις που προσφέρουν ακίνητα με αντίτιμο 1 ευρώ, ενώ προσφέρει και φορολογικά κίνητρα στους υποψήφιους νέους κατοίκους. 

Η Καμαράτα είναι ίσως η καλύτερη προσφορά για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «αγοράσουν» τα ακίνητα εντελώς δωρεάν, ενώ θα πάρουν και bonus 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο μωρό.

Κοντά στη Νάπολη, αυτή η πόλη έχει περί τους 1.000 μόνιμους κατοίκους. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περί τα 30 ακίνητα αξίας 1 ευρώ και η αλλαγή είναι ήδη ορατή στην οικονομία της περιοχής. 

Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και εκτός από τη «φιλική» τιμή του 1 ευρώ για τα ακίνητα, οι Αρχές προσφέρουν επίσης 1.000 ευρώ για κάφε νέο παιδί που γεννιέται στην πόλη και ακόμα 2.000 ευρώ για όποιον ξεκινήσει μία νέα επιχείρηση με έδρα την Μποργκομετζαβάλε.

Αυτή είναι η πόλη της Σικελίας που έγινε viral και έκανε γνωστά τα ακίνητα του 1 ευρώ σε όλο τον κόσμο. Όμως η μεγάλη ζήτηση που υπήρξε έφερε και άνοδο των τιμών. 

Μόλις ένα σπίτι πουλήθηκε για 1 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα τέθηκαν σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια!

Όμως ένα χρόνο αργότερα, μερικά ακόμα ακίνητα «βγήκαν» προς πώληση έναντι 1 ευρώ. 

Έχουν μείνει 9 διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση στην τιμή του 1 ευρώ στην πόλη Νούλβι, στη Σαρδηνία, όμως σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου, σύντομα θα βγουν εκτός αγοράς. 

Δύο ακίνητα αξίας 1 ευρώ έχουν πουληθεί στην πόλη Καντιάνο, στην κεντρική Ιταλία, όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένα ιστορικά κτήρια στο κέντρο του χωριού που ψάχνουν αγοραστές. 

Ένα από αυτά είναι ένα παλάτι (palazzo) που χρειάζεται περί τα 120.000 ευρώ για την ανακαίνιση του. 

Η προσπάθεια της κοινότητας Φαμπρίτσε ντι Βερτζεμόλι να βρουν νέους ιδιοκτήτες για τα παραμελημένα ακίνητα της περιοχής ξεκίνησε το 2006, όμως έχουν πουληθεί μόλις 8 ακίνητα, μέχρι στιγμής. 

Η περιοχή είναι απρόσιτη και διαθέτει ελάχιστες υποδομές και για αυτό το λόγο δεν έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον. Όμως για τον ίδιο λόγο οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από «επιστροφή» του 60% του συνολικού κόστους της ανακαίνισης, με κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα στο 2019 πουλήθηκαν συνολικά 125 σπίτια αξίας 1 ευρώ έκαστο στη σικελική πόλη Μουσομέλι και υπάρχουν ακόμα 50 ακίνητα διαθέσιμα προς πώληση, σύμφωνα με το CNN.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

«Στρατιωτική δύναμη εφέδρων» σχεδιάζει να αποκτήσει η Ιταλία

23:54

Κοκτέιλ φυτοφαρμάκων στα μήλα στην Ευρώπη - «Καμπανάκι» από ΜΚΟ

23:53

Η Μόσχα αντιμέτωπη με τις χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων δύο αιώνων

23:43

ΕΛΑΣ: Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο των Ιμίων

23:39

Apple: Ισχυρές επιδόσεις στο τρίμηνο με καταλύτη το iPhone

23:30

Η Amazon εξετάζει επένδυση-μαμούθ στην OpenAI

23:25

Wall Street: «Βαρίδι» για τον S&P 500 η Microsoft

23:06

Μερτς: Το κλειδί για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία είναι στη Ρωσία

22:51

Γεωπολιτικό ρίσκο εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου

22:40

Ρεκόρ για τον χαλκό

22:27

Ιράν: Η Τεχεράνη «θα απαντήσει αμέσως» αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

22:08

Ο Ζελένσκι αναμένει από τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς για μία εβδομάδα, όπως συμφώνησε

22:02

Ιταλός ναύαρχος: Δεν χρειάζεται ευρωπαϊκός στρατός, το ΝΑΤΟ διαθέτει τα αναγκαία εργαλεία

21:56

Τετραμερής συνάντηση για τον Κάθετο Διάδρομο Αιγαίου–Μαύρης Θάλασσας

21:55

Κτηνοτρόφοι: Έως 23/2 τα δικαιολογητικά για τις αιτήσεις αναγνώρισης ανωτέρας βίας

21:42

Ο Τραμπ εξηγεί γιατί... κλείνει τα μάτια στα υπουργικά συμβούλια

21:34

Χρυσός: Οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν το ρεκόρ και κατοχύρωσαν κέρδη

21:28

Έκρηξη σε διυλιστήριο στην Τουρκία

21:19

Η Apple εξαγόρασε την ισραηλινή startup τεχνητής νοημοσύνης Q.ai

21:17

Τσιπολόνε (ΕΚΤ): Το ψηφιακό ευρώ διασφαλίζει τη στρατηγική αυτονομία μας

21:06

Ρωσικές υβριδικές απειλές: Κυρώσεις της ΕΕ σε 6 άτομα για δραστηριότητες παραπληροφόρησης

20:53

ΗΠΑ: Δεν πέρασε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο χρηματοδότησης έξι υπουργείων - Έρχεται κι άλλο shutdown;

20:41

Βόρεια Μακεδονία: Ανοίγουν τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα για τα φορτηγά

20:40

Πτήση πάνω από τα 14.500 δολάρια για τον χαλκό με άλμα 11%

20:39

Κάγια Κάλας: Η ενέργεια γίνεται το νέο μέτωπο πολέμου

20:26

Την επόμενη εβδομάδα ο υποψήφιος του Τραμπ για την Fed

20:13

Ράλι χωρίς φρένα - Τι φοβούνται οι επενδυτές και καταφεύγουν στον χρυσό

20:11

Ιρανός αντιπρόεδρος: Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο

20:02

Δέσποινα Παληαρούτα: Νέο «Εξοικονομώ» για ευάλωτα νοικοκυριά στο τέλος του 2026

20:01

Επίσκεψη της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας στα «Ναυπηγεία Σαλαμίνας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider