Μετά το καλαμάκι από σιτάρι έρχονται τα καύσιμα από καφέ (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά το καλαμάκι από σιτάρι έρχονται τα καύσιμα από καφέ (vid)
Μετά από το «Staramaki» έρχεται το «Kafsimo».

Μετά από το καλαμάκι από στάχυ, το οποίο αποτέλεσε τον καρπό μιας πρωτότυπης ιδέας που είχαν οι παραγωγοί του staramaki, έρχεται άλλη μία οικολογική πρόταση από την ίδια εταιρεία: η παραγωγή καυσίμων από υπολείμματα καφέ.

Η αρχική ιδέα βασίστηκε σε μια τυπική συνήθεια των Ελλήνων, τον καφέ. Και όπως φαίνεται κάθε σχέδιο που περιστρέφεται γύρω από την ελληνική αυτή συνήθεια στέφεται με επιτυχία όσον αφορά στη δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία σημειώνει ότι: «Το staramaki βρέθηκε σχεδόν σε όλες τις καφετέριες της πόλης του Κιλκίς. Το πρώτο μέρος ενός καινοτόμου μοντέλου κυκλικής και ανταλλακτικής οικονομίας ολοκληρώθηκε. Το δεύτερο ξεκινά με τη συλλογή και αξιοποίηση των υπολειμμάτων καφέ που έως τώρα κατέληγαν στις χωματερές. Μαζί με την ομάδα FoodTreasure μελετούμε τη μετατροπή τους σε Kafsimo σε συνεργασία με μια ιστορική εταιρεία της βορείου Ελλάδος».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία «τα δοχεία υπολείμματος καφέ συλλέγονται από χθες. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Ευχαριστούμε τα καταστήματα και τους ανθρώπους του Κιλκίς για τη συνεργασία... σειρά έχει το Kafsimo».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider