Βιώσιμα γίνονται από το 2025 τα Zara

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιώσιμα γίνονται από το 2025 τα Zara
Οργανικά υλικά και «πράσινα κτήρια» για την Zara.

Βιώσιμα γίνονται από το 2025 τα Zara και όλα τα εμπορικά σήματα που ανήκουν στον Inditex (Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Uterque, Oysho και Stradivarius) καθώς κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων αποφασίστηκε να χρησιμοποιούνται οργανικά ή ανακυκλωμένα υλικά ενώ τα γραφεία και τα κτήρια θα πληρούν «πράσινα κριτήρια».

Συγκεκριμένα, από το 2025, όλα τα βαμβακερά, λινά και πολυέστερ υφάσματα που χρησιμοποιεί η Zara στα ενδύματά της θα είναι περισσότερο βιώσιμα, οργανικά ή από ανακυκλωμένα υλικά.

Παράλληλα, φέτος τα κεντρικά γραφεία θα πληρούν τα «πλέον αυστηρά "πράσινα" κριτήρια» και το 100% των καταστημάτων θα είναι αποδοτικά με περιβαλλοντικά κριτήρια. Σχεδιάζουν να χρησιμοποιούν σε ποσοστό 80% ανανεώσιμη ενέργεια σε όλες τις δραστηριότητες. Από το 2020, ελπίζουν να έχουν αποκλείσει τη χρήση πλαστικών τσαντών σε όλα τα εμπορικά σήματα του ομίλου (το έχουν επιτύχει στα Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Uterque).

Στόχος είναι, από το 2023, ο όμιλος να έχει πλήρως αποκλείσει από τις πωλήσεις τα πλαστικά μίας χρήσης, και να στέλνει το 100% των απορριμμάτων από τα κεντρικά γραφεία και τα καταστήματα για ανακύκλωση ή επανάχρηση (προς το παρόν, ανακυκλώνουν και επαναχρησιμοποιούν το 88%).

Τέλος, από του χρόνου το 100% των καταστημάτων θα εξοπλιστεί με δυνατότητα συλλογής ειδών ρουχισμού τα οποία οι κάτοχοί τους δεν επιθυμούν να τα κρατήσουν και τα οποία θα ανακυκλωθούν, θα οδεύσουν προς επανάχρηση ή θα δοθούν στο πλαίσιο αγαθοεργιών (από τα εγκαίνια αυτής της δυνατότητας το 2015 έως σήμερα, έχουν συλλέξει πάνω από 34.000 τόνους χρησιμοποιημένων ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider