ExxonMobil: Ένα βήμα πριν από τις περικοπές θέσεων εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ExxonMobil: Ένα βήμα πριν από τις περικοπές θέσεων εργασίας
Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΠΑ έχασε σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους έξι μήνες.

Η Exxon Mobil είναι «πολύ κοντά» σε ανακοινώσεις αναφορικά με το εργατικό δυναμικό της στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και αναμένει να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της σε ένα email την Τετάρτη.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΠΑ έχασε σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους έξι μήνες και οι αναλυτές προβλέπουν απώλεια επιπλέον 1,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της IBES.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που παρουσιάστηκε αυτή την άνοιξη για τον επανασχεδιασμό του τρόπου λειτουργίας της Exxon και για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντάρεν Γουντς σε ένα μήνυμα προς τους σχεδόν 75.000 υπαλλήλους της εταιρείας.

Η Exxon έχει ξεπεράσει τον στόχο μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια και των κεφαλαιουχικών δαπανών κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια, έγραψε. Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 μείωσε τη ζήτηση πετρελαίου κατά περίπου 20%, είπε, επιφέροντας «καταστροφικές επιπτώσεις».

Ο Γουντς είπε στους υπαλλήλους ότι «είμαστε πολύ κοντά» στην ολοκλήρωση του ελέγχου των θέσεων εργασίας και ότι θα μπορούσαν να αναμένουν λεπτομέρειες αμέσως μετά την ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η Exxon αντέδρασε με σχετική καθυστέρηση σε σχέση με τους ανταγωνιστές στην πτώση της τιμής του πετρελαίου της φετινής χρονιάς και δανείστηκε 23 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τον ισολογισμό που υπέστησαν τις απώλειες και μια πληρωμή μερίσματος σχεδόν 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους μετόχους.

Η Royal Dutch Shell και η BP παρουσίασαν περικοπές έως και 15% στο εργατικό δυναμικό, ενώ η Chevron ζήτησε από τους υπαλλήλους να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για τη θέση εργασίας τους.

Ο Γουντς είπε ότι η απώλεια ζήτησης είναι πενταπλάσια σε σχέση με εκείνη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, αλλά «η υποεπένδυση της βιομηχανίας σήμερα θα αυξήσει την ανάγκη για τα προϊόντα μας στο εγγύς μέλλον», τόνισε.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider