Chesapeake: Το παρασκήνιο της πτώχευσης του ενεργειακού κολοσσού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Chesapeake: Το παρασκήνιο της πτώχευσης του ενεργειακού κολοσσού
Η τιμή της μετοχής της Chesapeake έχει μειωθεί σχεδόν 93% το 2020.

Η αίτηση πτώχευσης του ενεργειακού κολοσσού του fracking, της αμερικανικής Chesapeake, ίσως να μην αποτελεί μόνο απόρροια της τρέχουσας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που δημιούργησε η πανδημία. Σύμφωνα όσα αναφέρει το CNBC, ο προϋπολογισμός της εταιρείας είχε επιβαρυνθεί σημαντικά από άλλες δαπάνες όπως είναι μια κρυφή κάβα με σπάνια κρασιά, υπέρογκα ποσά σε θέσεις στάθμευσης καθώς και εισιτήρια διαρκείας για το NBA.

Φυσικά το fracking δεν διανύει τη "χρυσή εποχή" του ούτε η τιμή του πετρελαίο ενθαρρύνει τις επενδύσεις στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Στις ΗΠΑ (και όχι μόνο εκεί), πολλές πετρελαϊκές επιχειρήσεις έχουν βάλει "φρένο" και έχουν αναθεωρήσει προς τα κάτω τους προϋπολογισμούς τους καθώς το μέγεθος ανάκαμψης της ζήτησης είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί (ήδη ο φόβος ενός δεύτερου κύματος πανδημίας επιβάλει νέα lockdown σε πολλές περιοχές του κόσμου).

Η αμερικανική εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Κυριακή και από τα βιβλία της προέκυψε ένας λογαριασμός 110 εκατομμυρίων δολαρίων για δύο γκαράζ. Αυτό ήταν ένα μέρος μόνο από τις δαπάνες ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το διάστημα 2010-12.

Άλλες αποκαλύψεις περιλαμβάνουν μια συλλογή κρασιών σε μια σπηλιά κρυμμένη στα γραφεία της Chesapeake και εισιτήρια για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, θεραπείες botox και πολλά άλλα..

Η εταιρεία ανακοίνωσε την πτώχευσή της την Κυριακή, εν μέσω μιας βάναυσης περιόδου για τον ενεργειακό τομέα ενώ η τιμή της μετοχής της Chesapeake έχει μειωθεί σχεδόν 93% το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider