Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας σε συνεργασία με την οικονομική ιστοσελίδα Insider.gr, φιλοξενεί σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, από τις 13:00 έως και τις 14:00 τη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Κυκλική Οικονομία - Το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης».

Πρόσφατα οι Υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης συνυπέγραψαν την ΚΥΑ για το νέο Πρόγραμμα έργων και δράσεων, ανάπτυξης και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», με στόχους αναπτυξιακούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς, ενώ εκτάκτως εντάχθηκε σε αυτό και μία σειρά δράσεων για τη στήριξη των αυξημένων αναγκών των τοπικών κοινωνιών εν μέσω της πανδημίας.

Παράλληλα, προωθείται και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, το οποίο μπορεί να έχει καταλυτική επίδραση στην οικονομική ανασυγκρότηση, προσδίδοντας αειφορική διάσταση στο παραγωγικό μοντέλο.

Δείτε τη συζήτηση LIVE εδώ:

Η διαδικτυακή συζήτηση θα αναλύσει την τοπική διάσταση των δύο παραπάνω συνιστωσών, καθώς και τον τρόπο ενσωμάτωσης των αρχών κυκλικής οικονομίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε η τελευταία  να γίνει ο καταλύτης μιας βιώσιμης, συνεργατικής και κοινωνικής οικονομίας που θα προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της.

Η συζήτηση που θα διεξαχθεί θα επικεντρωθεί στις παρακάτω θεματικές:

- Οι πυλώνες-προτεραιότητες του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

- Παραδείγματα καλών πρακτικών εφαρμογής κυκλικής οικονομίας σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού

- Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μετάβαση της κοινωνίας στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και της ηλεκτροκίνησης

- Ο τρόπος οργάνωσης μιας έξυπνης πόλης με αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες

- Το θετικό αποτύπωμα του Προγράμματος στη ζωή των πολιτών

Στη διαδικτυακή συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:

Γιώργος Κρεμλής, Σύμβουλος Πρωθυπουργού για Θέματα Περιβάλλοντος

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Τρικκαίων

Γιώργος Διαμαντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Vodafone Innovus

Νίκος Κασιμάτης, Σύμβουλος Επενδύσεων

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Πεφάνης, Διευθυντής Insider.gr.

Για εγγραφές πατήστε εδώ.