Ξιφαράς - ΔΕΠΑ: Μεγάλες ευκαιρίες για την αγορά από τη διεύρυνση της χρήσης φυσικού αερίου

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξιφαράς - ΔΕΠΑ: Μεγάλες ευκαιρίες για την αγορά από τη διεύρυνση της χρήσης φυσικού αερίου
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου αλλά και στη διεθνή παρουσία της εταιρείας μέσα από διεθνείς συνεργασίες.

Στη στρατηγική σημασία του φυσικού αερίου εν όψει της απολιγνιτοποίησης και των μέτρων εφαρμογής των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων για το κλίμα αλλά και στις προκλήσεις που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις του κλάδου από την αύξηση της χρήσης του φυσικού αερίου ως μεταβατικού καυσίμου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κώστας Ξιφαράς, μιλώντας στο Athens Investment Forum 2019.

Αναφερόμενος στη διευρυνόμενη χρήση του φυσικού αερίου, ο κ. Ξιφαράς επεσήμανε ότι «η ΔΕΠΑ επιχειρεί να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο, όπου υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό όχι μόνο για τη ΔΕΠΑ αλλά και για τους ανταγωνιστές της να αποκτήσουν μεγαλύτερα μερίδια και να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζεται η αγορά». Ο κ. Ξιφαράς αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε η ΔΕΠΑ για την έλευση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι εκτός από εμπορική εταιρεία αποτελεί το θεματοφύλακα της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εταιρεία ασκεί πλούσια ενεργειακή διπλωματία με στόχο να μετατραπεί η χώρα σε ενεργειακό κόμβο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου αλλά και στη διεθνή παρουσία της εταιρείας μέσα από διεθνείς συνεργασίες.

«Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια αυξάνει σταθερά την παρουσία της στη γειτονιά μας, στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη μέσα από διεθνείς συνεργασίες, νέους αγωγούς και συμφωνίες για εμπορία», σημείωσε και έφερε ως παράδειγμα της εξωστρέφειας που επιδεικνύει η επιχείρηση τον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε πριν από κάποιο καιρό στη Βουλγαρία (με αποτέλεσμα να πουλά ποσότητες στη γειτονική χώρα) ενώ στην ίδια στρατηγική εντάσσεται και η συμμετοχή της ΔΕΠΑ για προμήθεια της αγοράς της Κύπρου.

Ως προς τις νέες δραστηριότητες της επιχείρησης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι «η ΔΕΠΑ ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της σε περισσότερους τομείς. Στις ΑΠΕ και στους εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας όπως είναι το βιομεθάνιο και το βιοϋδρογόνο δύο καύσιμα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ προσπαθούμε να έχουμε μεγαλύτερο μερίδιο στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο που έρχεται να αντικαταστήσει τις ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες. Η εταιρεία δρομολογεί τη δική της μετεξέλιξη, δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια της χώρας για πράσινη ανάπτυξη και επιπλέον βοηθούμε την Ελλάδα να γίνει διεθνής ενεργειακός κόμβος αναβαθμίζοντας το ρόλο της στην περιοχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider