Στην ιδιωτικοποίηση, τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας της ΔΕΗ αλλά τις διακοπές ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα «και στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει καθώς η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και θα είναι και μια «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ που είναι το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ.

«Αυτό το οποίο έχουμε κατορθώσει είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό και από εδώ και πέρα έχουμε ένα νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο θέλω πιστεύω ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά. Γιατί πάει με τον αραμπά ενώ οι ανταγωνιστές της παίρνουν αποφάσεις με ταχύτητα δευτερολέπτου, υπογράμμισε

Όσον αφορά στα χρεωστούμενα, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι έχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστάνε, ενώ μπορούν να πληρώσουν. «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστάν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες», τόνισε.