Μειωμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι η κίνηση στα κρεοπωλεία και τη Βαρβάκειο αγορά τη φετινή Τσικνοπέμπτη με τους καταναλωτές να πραγματοποιούν μικρότερες παραγγελίες καθώς το σημερινό τραπέζι αναμένεται να γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

«Οι Έλληνες όπως φαίνεται θα τηρήσουν μεν το έθιμο αλλά συγκρατημένα» τονίζει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σταύρος Πέρρος. Από χθες, όπως σημειώνει,  έχει παρατηρηθεί σχετικά αυξημένη κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες στα κρεοπωλεία, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τις χρονιές προ κορονοϊού. Άλλωστε παρά το γεγονός ότι τη φετινή Τσικνοπέμπτη είναι κλειστά τα καταστήματα εστίασης, τα τραπέζια στο σπίτι θα γίνουν με λιγότερα άτομα, ενώ και το μειωμένο εισόδημα αρκετών Ελλήνων οδηγεί σε περιορισμένες αγορές. «Οι παραγγελίες είναι σαφώς μικρότερες με του καταναλωτές να επιλέγουν παραδοσιακά πανσέτες και χοιρινό» τονίζει ο κ. Πέρρος.

Διαφορετική είναι η εικόνα και στη Βαρβάκειο αγορά, όπου τις προηγούμενες χρονιές τέτοια μέρα, οι επαγγελματίες έστηναν ψησταριές για τον κόσμο που την επισκεπτόταν για τις αγορές του. Η κίνηση πάντως σήμερα σε σχέση με άλλες μέρες εν μέσω lockdown, είναι αυξημένη. Ωστόσο, πολλές παραγγελίες και στη Βαρβάκειο γίνονται πλέον τηλεφωνικά ενώ επιστρατεύεται και η υπηρεσία delivery από τους επαγγελματίες για τις παραδόσεις τους.

Με delivery ταβέρνες και ψητοπωλεία

Στην προ πανδημίας εποχή, την Τσικνοπέμπτη ταβέρνες και ψητοπωλεία γέμιζαν από κόσμο και τα τραπέζια «έκλειναν» αρκετές μέρες νωρίτερα. Φέτος, με την εστίαση να παραμένει κλειστή, τα καταστήματα του κλάδου θα λειτουργήσουν με υπηρεσίες delivery για όσους θέλουν να τηρήσουν το έθιμο. Αρκετές επιχειρήσεις μάλιστα έχουν διαμορφώσει το μενού τους ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δέχονταν παραγγελίες από τις προηγούμενες μέρες ώστε σήμερα να είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό περισσότερους πελατες.