Η Softbank παρά τις ζημιές διπλασίασε τις απολαβές του CEO του Vision Fund

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Softbank παρά τις ζημιές διπλασίασε τις απολαβές του CEO του Vision Fund
Οι συνολικές αποδοχές του Misra θα είναι αυξημένες κατά 113% σε σχέση με πέρυσι, όταν λάμβανε 7 εκατ. δολάρια.

Kαθώς το πανίσχυρο Vision Fund κατέγραψε ζημιές ύψους 18 δισ. δολαρίων στο οικονομικό έτος που έληξε τον Απρίλιο, η Softbank στην οποία ανήκει το Fund διπλασίασε τις απολαβές του CEO Rajeev Misra στα 15 εκατ. δολάρια.

Οι συνολικές αποδοχές του Misra θα είναι αυξημένες κατά 113% σε σχέση με πέρυσι, όταν λάμβανε 7 εκατ. δολάρια. Παράλληλα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της SoftBank και CEO της, Μαγιασόσι Σον, είδε τις αποδοχές του να μειώνονται κατά 9%, στα 1,9 εκατ. δολάρια. Ο Σον αρέσκονταν στο να «ρίχνει» πολλά δισεκατομμύρια σε «μαύρες τρύπες» όπως είναι η We ή η Uber, ώστε να υπάρξει μια καμένη γη στο χώρο δραστηριότητας των εταιρειών.

Από τις συνολικές ζημιές των 18 δισ. τα 10 δισ. δολάρια - προήλθαν από τις καταρρέουσες εταιρείες WeWork και Uber. Ωστόσο τα χειρότερα νέα δεν είναι αυτά για τον Σον καθώς ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα έχει ανακοινώσει πως θα αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της Softbank Group.

Η κίνηση αυτή πιθανότατα να σηματοδοτεί μια περαιτέρω συρρίκνωση της Softbank, με τον Σον να αντιμετωπίζει απώλειες ρεκόρ, αλλά και έντονη κριτική για τους χειρισμούς του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider