Peugeot 5008: SUV με πολλά ταλέντα!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Peugeot 5008: SUV με πολλά ταλέντα!
Το μεγάλο SUV της γαλλικής μάρκας είναι πλέον διαθέσιμο στη χώρα μας. Με δυνατότητα κίνησης επί παντός εδάφους, δυνατότητα μεταφοράς επτά επιβατών και πολλές πρακτικές λύσεις στο εσωτερικό, συνδυάζει την πολυτέλεια, την ευρυχωρία και το λογικό κόστος με ιδανικό τρόπο.
Το νέο Peugeot 5008 ακολουθεί την πολύ πετυχημένη σχεδιαστική φόρμα του 3008, με σπορ αναφορές και δυναμική εμφάνιση, σε πιο πρακτική και ευρύχωρη εκδοχή. Βασίζεται στο νέο πλαίσιο EMP2 που χρησιμοποιείται επίσης στα 308 και 3008, το οποίο συνδυάζει εξαιρετικά χαρακτηριστικά στιβαρότητας και ασφάλειας με χαμηλό βάρος.
Με μεταξόνιο 2,84 και μήκος 4,64 μέτρα, το 5008 είναι ένα πολύ ευρύχωρο SUV με καινοτόμες λύσεις διαμόρφωσης του χώρου, ενώ διαθέτει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας του, 1.060 λίτρα, στην πενταθέσια διάταξη. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού προκειμένου να μεταφερθούν αντικείμενα μήκους μέχρι 3,2 μέτρα, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι διαθέσιμη η πόρτα χώρου αποσκευών με άνοιγμα hands-free, η οποία ανοίγει με μια απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.
Παράλληλα, η τελευταία εξέλιξη του Peugeot i-Cockpit, προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία. Το μικρής διαμέτρου τιμόνι διαθέτει ενσωματωμένα χειριστήρια, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών και ο υπερυψωμένος πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών με δυνατότητες διαμόρφωσης και γραφικά HD, απεικονίζει ακριβώς μπροστά στα μάτια του οδηγού όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Στοιχεία πολυτέλειας όπως το σύστημα μασάζ στα εμπρόσθια καθίσματα, σύστημα ήχου Hi-Fi Premium FOCAL και ασύρματη φόρτιση Smartphone, προσφέρονται στο βασικό ή στον προαιρετικό εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση, μαζί με τα συστήματα Mirror Screen για σύνδεση με συσκευές smartphone και tablet συμβατές με Apple CarPlay, MirrorLink ή Android Auto, καθώς και 3D σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.
Πολλά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης ανήκουν στο βασικό ή στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλο, ενώ για κίνηση επί παντός εδάφους υπάρχει το Advanced Grip Control, το προηγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης που βελτιστοποιεί την πρόσφυση των τροχών μέσω πέντε προγραμμάτων (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF).
Το νέο Peugeot 5008 SUV εφοδιάζεται με τους κινητήρες βενζίνης PureTech Turbo («Κινητήρας της Χρονιάς» στην κατηγορία του για 4 συνεχόμενες χρονιές) και πετρελαίου BlueHDi Euro 6.2, οι οποίοι το κατατάσσουν ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας όσον αφορά τις επιδόσεις, την οικονομία και τις εκπομπές CO2.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider