«Πρωταθλητές» οι Έλληνες οδηγοί στα υβριδικά αυτοκίνητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πρωταθλητές» οι Έλληνες οδηγοί στα υβριδικά αυτοκίνητα
Έρευνα της Volvo δείχνει ότι τα υβριδικά της αυτοκίνητα στην Ελλάδα καλύπτουν περισσότερα χιλιόμετρα με ηλεκτρική ενέργεια, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Να που οι Έλληνες δεν είναι ουραγοί σε όλες τις έρευνες που αφορούν στην αυτοκίνηση. Σε αυτή που διεξήγαγε η Volvo σχετικά με το ποσοστό κάλυψης των διαδρομών που πραγματοποιούν τα υβριδικά της μοντέλα αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, οι Έλληνες οδηγοί πέτυχαν το υψηλότερο ποσοστό, άνω του 50%.

Τα plug in υβριδικά αυτοκίνητα όπως αυτά που έχει στη γκάμα της η Volvo, έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις μπαταρίες τους και από το δίκτυο, ενώ κατά το φρενάρισμα ανακτούν ενέργεια που αποθηκεύεται επίσης στις μπαταρίες. Διαθέτουν δύο κινητήρες, έναν ηλεκτρικό και έναν εσωτερικής καύσης, με καύσιμο τη βενζίνη. Με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών τους έχουν την ικανότητα να κινηθούν αμιγώς με τη χρήση του ηλεκτρικού κινητήρα για απόσταση που κυμαίνεται από 45 έως 60 χιλιόμετρα, πριν χρειαστεί η επέμβαση του συμβατικού κινητήρα βενζίνης.

Η έρευνα της Volvo

Στην έρευνα που πραγματοποίησε σε παγκόσμια κλίμακα η Volvo αποδείχτηκε ότι το 41,4% των χιλιομέτρων που διανύει ένα δικό της plug-in αυτοκίνητο γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Η έρευνα έγινε πάνω σε αυτοκίνητα της Volvo, ωστόσο οι αποκλίσεις υβριδικών αυτοκινήτων άλλων εταιρειών δεν είναι σημαντικές.

Το επίτευγμα των Ελλήνων οδηγών τυγχάνει μάλιστα επιβράβευσης από τη σουηδική εταιρεία, καθώς θα επιδοτήσει τους κατόχους plug-in υβριδικών αυτοκινήτων της στη χώρα μας για την ηλεκτρική ενέργεια που θα ξοδέψουν σε διάστημα ενός έτους. Αυτό σημαίνει ότι όση ηλεκτρική ενέργεια αγόρασε το όχημα από τις εταιρείας παροχής ενέργειας σε διάστημα ενός έτους, θα τους αποδοθεί με την τρέχουσα τιμή κιλοβατώρας.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να φέρει περισσότερους οδηγούς στην αγκάλη της ηλεκτροκίνησης, ενώ, ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο και σε άλλες εταιρείες να ξεκινήσουν αντίστοιχα προωθητικά προγράμματα. Φυσικά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τελούμε εν αναμονή των κυβερνητικών εξαγγελιών για κίνητρα, οικονομικά και φορολογικά, αγοράς ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων μέσα στο 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider