Ηλεκτρικό και προσιτό το νέο Nissan Leaf

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτρικό και προσιτό το νέο Nissan Leaf
Με τιμές που ξεκινούν από τις 33.990 ευρώ, το μέλλον της αυτοκίνησης έρχεται πολύ πιο κοντά στις δυνατότητές μας.

Η Nissan ονομάζει την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης του νέου Leaf “Intelligent Power”, καθώς στόχος της είναι η βέλτιστη διαχείριση της ενέργειας και τις ισχύος με στόχο τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Το e-powertrain, το ηλεκτρονικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης κίνησης του νέου Leaf, προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, καθώς και αυξημένη ροπή και ισχύ για περισσότερο δυναμικές επιδόσεις.

Nissan Leaf

Μαζί με την ενισχυμένη ενεργειακή απόδοση, το νέο e-powertrain προσφέρει απόλυτα γραμμική απόδοση ισχύος 150 ίππων. Αυξημένη είναι επίσης και η ροπή στα 320 Nm, ενώ η μεγαλύτερη μπαταρία των 40 κιλοβατωρών, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να έχει αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση 270 χιλιόμετρα, σε συνδυασμένο κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό πρότυπο εκπομπών και κατανάλωσης WLTP.

Η καινοτομία του e-Pedal

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι συναρπαστικά στον τρόπο λειτουργίας τους, αλλάζοντας εκ βάθρων τα δεδομένα σε τομείς όπως η απόδοση της ισχύος, ο θόρυβος και η μηδενική εκπομπή ρύπων. Μαζί με αυτά όμως φέρνουν και νέα δεδομένα στον τρόπο του οδηγούμε. Φανταστείτε ένα αυτοκίνητο που όταν πατάς το γκάζι επιταχύνει –και μάλιστα ταχύτατα- ενώ μόλις το αφήνεις, επιβραδύνει. Μην το φαντάζεστε άλλο, γιατί πλέον υπάρχει το νέο Nissan Leaf. Το πρωτοποριακό σύστημα e-Pedal, που διαθέτει το αυτοκίνητο, δίνει μια νέα διάσταση στην οδήγηση, καθώς μόνο με ένα πεντάλ μπορεί ο οδηγός να διαχειρίζεται τόσο την επιτάχυνση, όσο και την επιβράδυνση. Με ότι αυτό σημαίνει σε ευκολία, απόλαυση και άνεση στην οδήγηση.

Nissan Leaf

Κορυφαία ασφάλεια, απειροελάχιστο κόστος χρήσης

Το νέο Nissan Leaf έχει λάβει την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP). Εκτός από την προσεγμένη δομή του αμαξώματος και την πλειάδα αερόσακων, το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη και χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες του Nissan Intelligent Mobility. Αυτές περιλαμβάνουν αυτόματη πέδηση με αναγνώριση πεζών και κινούμενων αντικειμένων, προσαρμοζόμενη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο (adaptive cruise control) ), το σύστημα υποστήριξης της οδήγησης ProPILOT, καθώς και το σύστημα ProPILOT Park, για πανεύκολη στάθμευση. Οι οδηγοί του νέου Nissan Leaf έχουν επίσης στη διάθεσή τους μια εφαρμογή για smartphones, που τους επιτρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης του οχήματος, να βρίσκουν τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης και να θερμαίνουν ή να ψύχουν το αυτοκίνητο στην ιδανική θερμοκρασία, πριν ξεκινήσουν την οδήγηση. Φυσικά, τα Android Auto και Apple CarPlay είναι διαθέσιμα και προσφέρουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και «αντικατοπτρισμό» των εφαρμογών του smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Nissan Leaf

Όπως κάθε αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, έτσι και το Nissan Leaf δεν υπόκειται σε τέλη κυκλοφορίας, ενώ καταναλώνει σε ενέργεια κλάσμα του κόστους ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ταυτόχρονα, το κόστος για τη συντήρησή σου είναι ελάχιστο, αφού δεν υπάρχουν λιπαντικά που χρήζουν συχνής αλλαγής και αναλώσιμα για τον κινητήρα.

Το μέλλον έρχεται σίγουρο

Έχοντας κατακτήσει πάνω από 100 παγκόσμια βραβεία, από το πρώτο λανσάρισμά του το 2010, το Nissan Leaf έχει εδραιώσει μια ισχυρή παρακαταθήκη για την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει και την αποτελεσματικότητά της. Η Nissan, με τη βεβαιότητα της κορυφαίας αξιοπιστίας των προϊόντων της, προσφέρει εγγύηση 8 ετών για τη μπαταρία ιόντων λιθίου του Leaf, 5 ετών για τα μέρη της ηλεκτρικής του μετάδοσης και 3 έτη ή 100.000 χλμ. για τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη. Ταυτόχρονα, 12 έτη εγγύησης αντιδιαβρωτικής προστασίας, που συνθέτουν ένα πλαίσιο απόλυτης σιγουριάς για τον οδηγό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider