Μάρδας: Είμαστε «πωλητές υπηρεσιών» της Ελλάδας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάρδας: Είμαστε «πωλητές υπηρεσιών» της Ελλάδας

Τις δράσεις του υπουργείου Εξωτερικών στην κατεύθυνση τόνωσης της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και στήριξης των Ελλήνων εξαγωγέων παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση του Προγράμματος Επιχειρηματικών Συναντήσεων Go in Athens, που διοργανώνει η Eurobank, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της τράπεζας «Go International», ο κ. Μάρδας αποκάλυψε πως το υπουργείο έχει προγραμματίσει 15 εμπορικές αποστολές σε χώρες του εξωτερικού το 2016, με στόχο την προβολή της Ελλάδας και την ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Ταυτόχρονα ο κ. Μάρδας ανακοίνωσε ότι ένα ελληνικό νησί – χωρίς να αποκαλύψει ποιο – έχει επιλεγεί για να φέρει τον τίτλο του «Κέντρου Παγκόσμιου Πολιτισμού». Το νησί θα παρουσιαστεί την Τρίτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με αίτημα να τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, ολοένα και αυξάνεται το ενδιαφέρον τόσο του Υπουργείου όσο και ξένων επιχείσεων για τον ιατρικό τουρισμό, με έμφαση στην αποκατάσταση, καθώς και για τις ιαματικές πηγές, ενώ αποκάλυψε πως μεταξύ των σκέψεων του υπουργείου περιλαμβάνονται και τρόποι αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζει ο Όλυμπος ως παγκοσμίου φήμης προορισμός.

Ψηφιακή εποχή

Με στόχο τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, το υπουργείο προχωρά επίσης στη σύσταση νέων υπηρεσιών.

Μια από αυτές δημιουργείται με στόχο να επιλύονται τα προβλήματα που έχουν οι εξαγωγείς με την ελληνική γραφειοκρατία, ενώ μια ακόμη υπηρεσία θα έχει ως βασική αποστολή να έρχονται σε επαφή μικροί παραγωγοί, με άριστης ωστόσο ποιότητας ελληνικά προϊόντα, με ξένους εισαγωγείς.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την ICAP, δημιουργείται σελίδα στην οποία θα βρίσκονται συγκεντρωμένες οι διευθύνσεις εισαγωγέων στο εξωτερικό από πολλούς κλάδους και κράτη, ώστε να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία αυτά οι Έλληνες εξαγωγείς, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό εντός των ερχόμενων ημερών.

«Είμαστε πωλητές υπηρεσιών»

«Είμαστε πωλητές υπηρεσιών αυτής της χώρας», δεν δίστασε να δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μάρδας, επαναδιατυπώνοντας την ανάγκη να τονωθεί το ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Ταυτόχρονα ανέφερε πως σε όλες τις εμπορικές αποστολές στο εξωτερικό, πραγματοποιεί συναντήσεις με funds. «Δεν είναι ντροπή ο υπουργός να συναντά επενδυτές, όπως είναι τα funds, αν είναι να μιλά για την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα», σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις επαφές του με τέσσερα αμερικανικά funds, κατά την πρόσφατη αποστολή του ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider